FAQ - diabetes - collectiepagina

Waarom diabetes sokken dragen?

Als je diabetespatiënt bent zul je er zelf wellicht ook last van hebben, gevoelige en kwetsbare voeten. Het dragen van verkeerde sokken kan dan voor veel irritaties of zelfs wondjes veroorzaken. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor naadloze sokken zonder elastiek en vervaardigd van natuurlijke materialen. Hiermee minimaliseer je klachten die sokken kunnen geven, zoals wrijvingen of knellen. Sterker nog, met de juiste sok bescherm je de voeten en ervaar je extra comfort.

Waarom naadloze sokken van Sockwell kopen?

Sockwell sokken voor diabetici hebben geen elastiek, zijn volledig naadloos, voorkomen wrijving met de huid en hebben een extra soepele boord die niet zal knellen. Het speciaal ingebreide teencompartiment, die naadloos overgaat in de sok, voorkomt dat de tenen langs elkaar gaan schuren en verlichten het ongemak van tenen die tegen elkaar drukken. Bij de afwikkeling van de voet - het gedeelte waar de bovenkant van de voet overgaat in de voorzijde van het been - is wat dunner gebreid voor een extra soepel draagcomfort. Het voetbed daarentegen is juist wat dikker gebreid voor een extra comfort, bescherming en een dempende functie; heel prettig bij het lopen, zonder dat de schoenen een maatje groter hoeven te zijn.

Ook het hakgedeelte is apart ingebreid, waardoor deze speciale Y-heel voorkomt dat de sok niet onder de voet gaat glijden en de hak van de diabetes sok altijd mooi om de voet blijft zitten.

Wat maakt Sockwell diabetes sokken uniek?

Waarmee de naadloze sokken zonder elastiek van Sockwell zich echt mee onderscheiden is de materiaalkeuze. De antibacteriële combinatie van de fijnste merinowol en bamboe zorgt voor uitstekende vochtabsorptie om de voeten droog en aangenaam op temperatuur te houden, zowel ‘s zomers als ‘s winters. De merinowol die Sockwell gebruikt is van de allerfijnste kwaliteit. De wolvezels zijn slechts 19.5 micron in doorsnede. Dit is zo dun, dat de huid de wolvezels niet kan voelen en zo zacht aanvoelt als kasjmier. Dit betekent dat de sokken niet zullen kriebelen. Stretch nylon in de sokken zorgt voor wat stretch in de sokken, zonder dat ze gaan knellen. Het voorkomt dat de sokken gaan afzakken en wat meerekken o[ het moment dat de voeten wat beginnen op te zwellen. Hierdoor zal nooit het gevoel worden ervaren dat de sokken van Sockwell te strak zitten of knellen.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen