FAQ - trombose - collectiepagina

Kan ik Sockwell trombose kousen veilig dragen?

Als je geadviseerd wordt om een steunkous voor trombosebeen te dragen bij de behandeling van trombose, dan moeten de elastische kousen aan enkele voorwaarden voldoen. Sockwell trombose kousen voldoen aan deze voorwaarden. Ze moeten namelijk zijn voorzien van gradueel afneembare compressie, dat ze goede aansluiten op de voeten, rondom de enkels en het onderbeen en ze moeten een bepaalde mate van druk (compressie) leveren. Bij Sockwell gaat het alleen om de twee lichtste compressieklassen, die kunnen veilig door iedereen gedragen worden en hoeven ook niet door een specialist aangemeten te worden. Vaak zullen de elastische kousen aangemeten worden, maar bij lichte klachten waarvoor klasse 2 of zelfs klasse 1 afdoende is en ze hoeven niet worden aangemeten, dan zijn de de anti trombose kousen van Sockwell uitermate geschikt. Ze worden vaak ook wel compressiekousen, steunkousen of therapeutisch elastische kousen genoemd.

Hoe lang steunkousen dragen na trombose?

De draagduur van steunkousen bij trombose gebeurt altijd in overleg met je behandelend arts. Meestal gaat het om een periode van 6 maanden tot 2 jaar. Als je al symptomen hebt van posttrombotisch syndroom (PTS) zul je ze, in overleg met de arts of specialist, moeten blijven dragen zolang de klachten aanhouden.

Hoe kunnen trombose kousen helpen?

De compressie in de kousen helpt het bloed en overtollig lymfevocht vanuit het been omhoog te stuwen. Het optimaliseert de bloedcirculatie en helpt vochtophoping te voorkomen. Ze dragen hierdoor bij aan een efficiëntere werking van de kuitspierpomp. Het is belangrijk dat de anti trombose kousen gedurende de behandelperiode dagelijks worden gedragen. Ze hoeven niet tijdens het slapen gedragen te worden, omdat bij liggen geen zwaartekracht overwonnen hoeft te worden.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen