FAQ - wandelen - collectiepagina

Wat zijn de voordelen van goede wandelsokken?

✓ De hoogste kwaliteit dankzij duurzame, natuurlijke materialen
✓ Volledig naadloos om blaren en irritaties te voorkomen
✓ Compressie voor meer energie en sneller herstel
✓ Houdt de voeten droog
✓ Perfecte temperatuurregulering
✓ Voorkomt zweetvoeten en nare luchtjes
✓ Voetbedjes voor extra demping en comfort
✓ Altijd een perfecte pasvorm dankzij de stretch eigenschappen

Wat is een goede wandelsok?

Goede wandelsokken helpen blaren voorkomen en moeten comfortabel zitten om niet te gaan irriteren tijdens het wandelen, hiken of andere outdoor activiteiten. Hiervoor is het belangrijk dat ze een goede pasvorm hebben, voldoende demping bieden en zijn gemaakt van materialen die in staat zijn snel vocht te absorberen, ademen en de voeten goed op temperatuur te houden.

Bij het ontwerpen van onze wandelsokken hebben we goed nagedacht over producteigenschappen die belangrijk zijn voor goede wandelsokken. We hebben de beste wandelsok willen creëren die verlichting biedt bij zowel de wandelen over vlakke ondergronden als hiken door bergachtig gebied.

Als specialist in compressiekousen mag compressie natuurlijk niet missen in de wandelsokken van Sockwell. Door de druk die de sokken uitoefenen wordt de bloedsomloop geoptimaliseerd en vochtophoping voorkomen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en de beenspieren worden sneller voorzien van nieuw, zuurstofrijk bloed. Je voeten en benen blijven hierdoor langer vitaal en het kost je lichaam minder energie die jij weer kunt gebruiken om het langer vol te houden. Tijdens het wandelen of hiken raken je benen minder snel vermoeid en je krijgt minder snel last van kramp. Verder zorgt de compressie voor meer ondersteuning en ervaar je sneller spierherstel.

Sockwell wandelsokken zijn vervaardigd van een innovatieve garenmix met goede vochtabsorberende- en temperatuurregulerende eigenschappen. Of het nu zomer of winter is, ze houden je voeten droog en aangenaam op temperatuur. En omdat ze antibacterieel zijn, gaan je voeten en de sokken zelf niet stinken door zweetvoeten.

Ademende flex zones laten ze continu ademen en zorgen bovendien voor optimale bewegingsvrijheid tijdens het lopen. Een dikker gebreid voetbed is aangebracht voor extra demping bij elke stap die wordt gezet en optimale ondersteuning in de wandelschoen. Tot slot zijn het naadloze wandelsokken zonder voelbare teennaad en met een apart ingebreide hak om de sok goed op zijn plek te houden. In combinatie met de goede vochtabsorptie wordt hiermee de kans op blaren geminimaliseerd.

Welke wandelsokken heb ik nodig?

Kies altijd voor een wandelsok die is gemaakt van goed absorberende en sneldrogende materialen. Ongeacht de temperatuur, je voeten gaan altijd transpireren en de sokken moeten dit zweet snel kunnen absorberen en weer kunnen laten verdampen om de voeten droog te houden. Bij Sockwell hebben we daarom gekozen voor merinowol én alpacawol. Groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld polyester is dat het de voeten warm houdt bij koude temperaturen en koel bij warme temperaturen, zonder dat ze klam gaan aanvoelen.

De temperatuur of het klimaat waarin de wandelsokken gebruikt gaan worden zijn ook een belangrijke factor om te overwegen of de wandelsokken laag of hoog moeten zijn. Hoewel het geheel persoonlijk is, ervaren de meeste mensen korte wandelsokken als prettiger in de zomer, terwijl lange wandelsokken juist heel aangenaam zijn in de winter. Daarentegen zijn de voordelen van compressie het hoogst bij de lange wandelsokken, omdat ze tevens druk uitoefenen op de onderbenen en hierbij de pompfunctie van de kuitspieren stimuleren. Dit stimuleert de bloedsomloop terug omhoog naar het hart.

Zorg ervoor dat de wandelsokken naadloos zijn en de voet goed omsluiten om extra kans op blaren te voorkomen. Vaak ontstaan blaren namelijk op de plek van de teennaad of een plooi in combinatie met transpiratievocht. Door wrijving beschadigd de huid en ontstaat een blaar.

Wandelsokken dames

Wandelsokken dames zijn verkrijgbaar in drie sok hoogtes en twee verschillende maten. Je hebt de keuze uit hoge wandelsokken die tot net onder de knie vallen, normale wandelsokken tot boven de enkel en lage wandelsokken tot op de enkel. De wandelsokken voor dames zijn verkrijgbaar in de maten S/M (35-38) en M/L (39-43).

Wandelsokken heren

Wandelsokken heren zijn ook verkrijgbaar in drie sok hoogtes en twee verschillende maten. Je hebt de keuze uit hoge wandelsokken die tot net onder de knie vallen, normale wandelsokken tot boven de enkel en lage wandelsokken tot op de enkel. De wandelsokken voor heren zijn verkrijgbaar in de maten M/L (39-43) en L/XL (44-47).

Wat zijn de voordelen van goede wandelsokken?

Allereerst is de keuze voor materialen met goede vochtabsorberende materialen van groot belang om niet alleen het draagcomfort te verhogen, maar ook om de levensduur van je wandelschoenen te verlengen. Sokken die niet of nauwelijks vocht opnemen en niet snel opdrogen zijn funest voor het interieur van je schoenen.

Daarnaast is het belangrijk om de sokken en wandelschoenen op elkaar af te stemmen. Draag bij voorkeur geen dunne wandelsokken in stevige bergwandelschoenen of juist dikke wandelsokken in soepele en nauwsluitende (wandel)schoenen. Daarbij geldt natuurlijk altijd dat je persoonlijke voorkeur ook een belangrijke overweging blijft.

De wandelsokken van Sockwell vormen een goede balans tussen dikke en dunne wandelsokken. Ze zijn voldoende dik om te dragen in stevige bergschoenen en zonder het contact te verliezen met soepele wandelschoenen. Voor normaal dagelijks gebruik of lichte wandelingen, waarbij ze worden gedragen in nauwsluitende schoenen, raden we aan om te kiezen voor sportsokken met compressie. Ze zijn dunner gebreid, maar verder wel met alle voordelen van onze naadloze wandelsokken.

Tot slot is het belangrijk dat je kiest voor wandelsokken die voldoende hoog zijn en boven de rand van je wandelschoenen uitkomen. Lage wandelsokken in hoge wandelschoenen hebben de neiging snel onder de voet te glijden en dit doet het draagcomfort geen goed. In lage wandelschoenen voor lichte wandelingen voldoen korte wandelsokken. In bergschoenen kies je beter voor hogere sokken. Het verdikte voetbed zorgt hierbij voor extra ondersteuning en demping voor meer comfort.

Veelgestelde vragen

Welk materiaal wandelsokken?
Je hebt het hierboven al meerdere keren kunnen lezen, maar het materiaal maakt of kraakt de wandelsok. Omdat geen materiaal in zijn eentje 100% geschikt is voor wandelsokken, heeft Sockwell gebruik gemaakt van een unieke garenmix voor de meest optimale eigenschappen. Ze zijn vervaardigd met de fijnste merinowol en alpacawol voor een hoog draagcomfort en de beste vochtabsorptie, temperatuurregulering en antibacteriële eigenschappen. Voor een goede aansluitende pasvorm en hoge slijtvastheid worden deze natuurlijke materialen gecombineerd met stretch nylon en spandex.

Welke sokken voor droge voeten?
Wandelsokken van Sockwell zijn vervaardigd met merinowol en alpacawol. Beide soorten wol hebben zeer goede vochtabsorberende eigenschappen en zijn in staat veel vocht vast te houden, zodat het door eigen lichaamstemperatuur weer op geheel natuurlijke wijze kan verdampen. Dit zorgt ervoor dat de sokken transpiratievocht snel kunnen opnemen en de voeten droog houden.

Welke sokken houden je voeten koel?
Net zo goed als de wol in de sokken je voeten droog houdt, heeft het ook een goede isolerende werking. Dit betekent dat het je voeten warm houdt bij koudere temperaturen en koel bij hogere temperaturen. Je kunt het vergelijken met een goed geïsoleerde woning.

Zijn Sockwell compressiekousen ook geschikt voor wandeltochten?

Bart legt het je graag uit in onderstaande video.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen