Koude voeten thuiswerken

Koude voeten thuiswerken

01 november, 2020

Koude voeten thuiswerken

Koude voeten tijdens het thuiswerken? Na de lockdowns als gevolg van de coronamaatregelen hebben we er massaal mee te maken gehad. Zowel het begin van de eerste lockdown en de tweede lockdown vielen in een koudere periode. Dit was op veel werkkamers, thuiskantoren, ect. goed te merken, want pantoffels en thermosokken waren niet aan te slepen. Veel thuiswerkers hadden last van koude voeten.

Oorzaak koude voeten tijdens thuiswerken

Belangrijkste oorzaak van koude voeten tijdens het thuiswerken is natuurlijk een lage buitentemperatuur. Veel mensen hebben een aparte ruimte op bijvoorbeeld zolder of een overgebleven slaapkamer ingericht als thuiskantoor/werkkamer. Deze ruimten zijn vaak een stuk kouder dan de huiskamer waar de thermostaat zich meestal bevindt. Als de huiskamer dan eenmaal lekker op temperatuur is, geldt dit vaak nog niet voor de “werkkamer”. Daarbij komt dat de vloer dan vaak kouder is en juist met thuiswerken heb je de voeten lange tijd achter elkaar op de koude vloer rusten. En door lange tijd achter stilzitten vertraagd de bloedcirculatie wat de kans op koude voeten weer vergroot.

Welke sokken moet ik kiezen?

Voor heerlijk warme voeten tijdens het thuiswerken raden we onze heerlijk warme wandelsokken aan. Deze sokken zijn vervaardigd van antibacteriële materialen als merinowol en alpaca wol. Merinowol heeft zeer goede temperatuur regulerende eigenschappen en is in staat veel vocht op te nemen. De alpacawol zorgt veel heerlijk warme voeten dankzij super goede isolerende eigenschappen. De compressie in de sokken helpen de bloedcirculatie optimaal te houden, zodat je ook na een lang dag stilzitten energieker blijft.

Ook onze compressiekousen en diabetes sokken zijn uitermate geschikt. Houdt er wel rekening mee dat de diabetes sokken niet zijn voorzien van compressie om je langer energiek te laten voelen. Ze zijn dan weer wel uitermate geschikt voor mensen met gevoelige voeten of een gevoelige huid.

Ga je liever voor pantoffels of zijn sokken je nog niet warm genoeg? Kies dan voor de heerlijk warme sloffen van Tofvel. Deze pantoffels zijn gemaakt van 100% wolvilt en zitten als gegoten. Je kunt Tofvel bestellen op tofvel.com.