Privacy policy

Wij zijn ons ervan bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. Op deze pagina informeren we je welke gegevens wij verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee jouw gebruikservaring verbeteren. Zo snap je precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van De Voetenvriend, waaronder ook Sockwell Europa valt. Wees je ervan bewust dat De Voetenvriend niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van websites en bronnen die niet onder De Voetenvriend vallen.

De Voetenvriend respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verder heeft De Voetenvriend passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de klantgegevens te beschermen tegen verlies of oneigenlijke verwerking. De benodigde beveiligingsmaatregelen zijn getroffen om te voorkomen dat onbevoegde derden toegang krijgen tot gegevens.

Zo gauw je tijdens het bestelproces akkoord gaat met onze algemene voorwaarden stem je tevens in met het verwerken van onderstaande persoonsgegevens.

Waarvoor verwerken wij jouw persoonsgegevens?

  • Om je bestelling correct te kunnen verwerken en deze bij je thuis af te kunnen leveren alsmede het traject van het pakket te volgen
  • Om je eventuele retourzending te verwerken
  • Voor service doeleinden als je contact met ons opneemt. Wij gebruiken dan mogelijk je telefoonnummer en/of e-mailadres om te begrijpen en beheren welke bestellingen en eerdere correspondentie er is geweest
  • Om je winkelervaring zo aangenaam mogelijk te maken en om onze website te personaliseren naar jouw interesses
  • Om je er per mail eraan te herinneren dat je nog producten in je winkelmandje hebt liggen
  • Om je winkel geschiedenis en meer te laten zien in je persoonlijk account
  • Om je inschrijving op onze nieuwsbrief te verwerken, alsmede voor e-mails inzake de beschikbaarheid van een product of om je op de hoogte te brengen van speciale aanbiedingen, acties en nieuwtjes
  • Om e-mails te sturen met betrekking tot je bestelling of retourzending. Denk hierbij aan de orderbevestiging, update van verzendstatus en updates m.b.t. je retourzending
  • Voor eventuele direct marketingdoeleinden, zoals bedrukte mailings die je per post ontvangt
  • Om je bezoek aan onze webwinkel te analyseren en je winkelervaring op de website nog beter en makkelijker te maken
  • Om het verkeer op onze website te analyseren en om misbruik en/of fraude te voorkomen. Je IP-adres kan tijdens deze activiteiten worden opgeslagen en verwerkt

De volgende persoonsgegevens willen wij graag van je weten om de bestelling correct te kunnen verwerken: Voor- en achternaam, adres/postcode/woonplaats/land (voor factuur en eventueel apart leveringsadres), telefoonnummer, e-mailadres en ip-adres. Wij bewaren de gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan. Je kunt je toestemming hiervoor te allen tijde intrekken.

Gegevensbeveiliging

Gegevensbeveiliging is een belangrijk onderdeel van de beveiliging van persoonlijke gegevens en zorgt ervoor dat jouw persoonlijke gegevens bij ons veilig zijn. Onze medewerkers weten hoe ze met persoonlijke gegevens moeten omgaan, houden deze vertrouwelijk en, indien er zich een data-inbreuk zou voordoen, zullen we de nodige stappen ondernemen, zoals het melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

De Voetenvriend werkt samen met diverse derden om jouw winkelervaring en het bestelproces zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Voor sommige doeleinden is het dan ook nodig om de benodigde gegevens te delen met deze derden Denk hierbij aan je betaling via de betaalprovider, het versturen van jouw bestelling naar de verzendpartner, het versturen van de track-and-trace gegevens per e-mail en het versturen van nieuwsbrieven via een e-mail platform.

Wij maken alleen gebruik van beveiligde servers, beveiligde verbindingen en hebben verwerkingsovereenkomsten.

Dataverwerkers

  • Shopify om je account veilig op te slaan
  • Multisafepay, PayPal, Sofort voor betalingen
  • PostNL, Bpost en Parcel voor verzendingen en het pakket te kunnen traceren
  • Klaviyo om e-mails/nieuwsbrieven te sturen

Nieuwsbrief

Indien u zich voor onze nieuwsbrief registreert, gebruiken wij de daarvoor benodigde of afzonderlijk door u verstrekte gegevens om u op basis van uw toestemming, conform art. 6 lid 1 S. 1 lit. a AVG, regelmatig onze e-mailnieuwsbrief te sturen. U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief door een bericht te sturen naar de hieronder beschreven contactmogelijkheid of via een link die hiervoor in de nieuwsbrief is opgenomen. Na uitschrijving wissen wij uw emailadres, tenzij u uitdrukkelijk heeft ingestemd met verder gebruik van uw gegevens of wij behouden ons het recht voor om gegevens verder te gebruiken, wat wettelijk is toegestaan en waarover wij u informeren in deze verklaring."

Cookies

Sockwell maakt gebruik van advertenties die gebaseerd zijn op interesses. Na je toestemming, via cookies en andere technieken, kunnen wij automatisch gegevens verzamelen over de manier waarop je op websites surft, applicaties gebruikt en winkelt om zo jouw klantervaring te verbeteren en je te voorzien van communicatie en promoties van ons of van anderen. Wij kunnen je gegevens delen met derden en sociale media-platformen. Wij streven ernaar om advertenties te tonen die relevanter zijn voor jouw interesses en/of interacties met onze website. Je kunt cookies altijd verwijderen of er bezwaar tegen aantekenen via de browser waarvan je gebruik maakt. Merk op dat je nog steeds advertenties zal kunnen zien, maar dan niet langer op basis van jouw interesses of interacties met onze website.

Rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heb je als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt.

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van je gegevens enkel naar jou bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat je de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij je vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken.

Recht op inzage, rectificatie of wissen van persoonsgegevens

Wil je weten welke persoonsgegevens wij precies van je hebben? Vraag dan een overzicht bij ons op. Je kunt ons ook vragen deze persoonsgegevens aan te passen of te wissen. Stuur je verzoek naar onze klantenservice, dan maken wij het voor je in orde. Onderaan deze pagina vind je al onze contactgegevens.

Je ontvangt binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. In geval van het recht op inzage versturen wij je een kopie van alle gegevens samen met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben. Wij zullen ook altijd laten weten als we gegevens op jou verzoek hebben aangepast dan wel hebben gewist.

Recht van bezwaar en overige rechten

In veel voorkomende gevallen heb je het recht bezwaar te maken tegen ongewenste verwerking van je persoonsgegevens door of in opdracht van De Voetenvriend. Als je bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van het bezwaar. Is je bezwaar gegrond dan zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan je ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken.

Bovendien heb je het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profilering te worden onderworpen. Wij verwerken je gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Ben je van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met ons op. Onze contactgegevens staan hieronder.

Veranderingen

Dit privacybeleid is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in dit privacybeleid. Het is daarom raadzaam om regelmatig ons privacybeleid te raadplegen. Op deze pagina vind je de datum waarop dit privacybeleid voor het laatst is aangepast.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Bij vragen over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

De Voetenvriend
Hanzepoort 26
7575 DA Oldenzaal
053 – 53 88 333

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen