Over Sockwell 

Sockwell is in 2008 opgericht door 2 Amerikanen (Thomas Lee en Jim Markley). Inmiddels staat er een pracht bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. We zijn een modern bedrijf, de innovatieve en optimistische sfeer loopt door in alles wat we doen. We maken therapeutische sokken met een uitdrukking van persoonlijke stijl. Het algehele kleurgebruik is een harmonieuze mix van rustgevende tinten gecombineerd met trendy kleuren om het levendige te ondersteunen en ons merk een moderne touch te geven. Geïnspireerd door je te helpen je vitaal te voelen en gedreven door hernieuwbare bronnen (sustainable), maken we het goede voor de klant en dat met respect voor onze planeet.

over sockwell

Duurzaamheid

Bij het maken van de sokken wordt zich niet alleen bekommerd over jou, maar ook over onze planeet. Bij Sockwell geloven we in regionale producten en grondstoffen. Lokale veehouders uit de verschillende regio’s leveren de wol van hun vrij grazende schapen en alpaca’s direct aan onze weverij. Het minimaliseren van de CO2 uitstoot, het winnen van duurzame energie en de keuze voor herbruikbare materialen is een teken dat Sockwell zich inzet voor duurzaamheid.

Innovatieve breitechnologie

Als echte ‘garen-architecten’ maken we van de sokken technologische hoogstandjes. De naadloze sokken van Sockwell bestaan uit een unieke mix van merinowol of alpaca lamswol, gecombineerd met bamboevezels. De merinowol voelt zo zacht als kasjmier en daarom noemen we bij Sockwell de wol vol trots Cashmerino wol. Onze onderscheidende mix aan antibacteriële materialen combineren onze focus op duurzaamheid, natuurlijke thermoregulering, vochtbeheersing en pure zachtheid.

Hoewel compressie een speerpunt is voor ons, zijn niet al onze sokken ermee voorzien. De collectie diabetes vriendelijke sokken zijn pure voetverwenners en staan garant voor een zo optimaal mogelijk draagcomfort bij mensen met gevoelige voeten of een gevoelige huid. Omdat strak zittende sokken dan juist averechts werken, zijn de diabetessokken daarom niet voorzien van compressie. Daarnaast is er nog de Essentials collectie. Gewone sokken, voor als je even geen compressiekousen aan hoeft, maar wel met alle voordelen van Sockwell. Denk hierbij aan de unieke materialenmix en geen voelbare naden. Je voeten moeten immers altijd goed voelen. Er zijn sokken in vele soorten, stijlen en maten, voor iedereen is er wel een Sockwell.