De Werking


4-zone compressie

Sockwell compressiesokken zijn gemaakt op basis van een zeer innovatieve breitechniek. De hoofdtaak van de sokken met een 4-zone compressie is het optimaliseren van de bloedcirculatie en het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen vanuit de benen. Hiermee dragen ze bij aan een verbeterde zuurstoftoevoer naar de beenspieren en heeft het lichaam minder energie nodig om bloed vanuit de voeten en benen terug te pompen naar het hart. Bij de kniekousen met de 4-zone compressie is de druk verdeeld over vier zones, afnemend van enkel tot net onder de knie. Dit stimuleert een opwaartse druk om het bloed vanuit de lagere delen omhoog, terug naar het hart te pompen. Dit verkleint de kans op spataderen en vermoeide of rusteloze benen. De sokken stabiliseren de spieren van de voeten en onderbenen, hierdoor voel je je energieker en verbeteren de sokken je vitaliteit.

Hielspoor

De hielspoorsokken geven de voeten rust en comfort door middel van een goede ondersteuning van de hielplaat en achillespees. Het verlicht de pijn van hielspoor en versnelt het herstel ervan.

Met een hielspoor sok wordt de hielpijn verminderd en de ontsteking geremd. Dit is onder andere te danken aan de ferme compressie in het voetgedeelte van de sok. Deze voorkomt dat de peesplaat verder kan oprekken. Een extra dik voetbed helpt bij het ondersteunen van de peesband onder de voet.

Comfortzool

Een extra dik voetbed in de sok ondersteunt de peesband onder de voet. Zo ervaar je altijd een maximaal comfort aan je voeten, of je nu lang stil zit of juist veel staat of loopt

Vochtabsorberend

Merinowol en bamboe nemen snel vocht (zweet) op door de holle vezelstructuur die als een soort kleine rietjes fungeren. De vezels onttrekken het vocht van het lichaam om ze (tijdelijk) op te vangen. Door de lichaamstemperatuur verdampt het vocht weer op natuurlijke wijze.

Temperatuurregulerend

Merinowol is een natuurlijke thermoregulerende vezel die helpt om het microklimaat van het menselijk lichaam door middel van vochtabsorptie te regelen.

Geurneutralisatie

De buitenlaag van de wolvezels heeft een hoge concentratie vetzuren met antibacteriële eigenschappen. Zuren en zwavelachtige geuren waaruit onze lichaamsgeur bestaat, kunnen zich nauwelijks hechten aan de wolvezels. Zo kunnen we stellen dat onze sokken geurloos zijn.

Naadloze teensluiting

Het aparte teengedeelte is losser geweven om de tenen de ruimte te geven om vrij te kunnen bewegen. Het gedeelte is zonder voelbare naden gebreid. Dit is te danken aan een speciale ketteltechniek, waarbij de naden als het ware worden platgestampt.