Veelgestelde vragen

Tijdens langdurig staan of stilzitten, of bij bepaalde medische aandoeningen heeft bloed en vocht de neiging in de voeten en benen te blijven hangen. Zwaartekracht en een verminderde pompfunctie van de kuitspieren krijgen te veel invloed op de bloedcirculatie, waardoor bloed iets de neiging krijgt weer terug te stromen, in plaats van met de bloedstroom meegevoerd te worden naar het hart. De aderen worden wat wijder, aderkleppen gaan wat minder goed functioneren en vocht dat blijft hangen kan juist een ader deels dichtdrukken. Om de negatieve invloed hiervan tegen te gaan, wordt aangeraden compressiekousen te dragen. Dankzij de druk die de compressie in de kousen uitoefent wordt de kuitspierpomp geactiveerd, een opwaartse druk van het bloed gestimuleerd en voorkomen dat vocht en afvalstoffen blijven hangen. Kort gezegd houdt de compressie het vaat- en lymfestelsel in de onderste ledematen optimaal te presteren.

De compressiekousen van Sockwell zijn vervaardigd van een unieke materialenmix met onder meer bamboe en de fijnste merinowol die niet kriebelt. Deze antibacteriële combinatie houdt de sokken en voeten geurvrij, zorgt voor een zeer snelle vochtopname en afvoer en houdt de voeten en benen op een constante temperatuur, zowel ‘s winters als ‘s zomers (verkoelend effect). Een apart ingebreid teengedeelte met naadloze overgang geeft de tenen alle vrijheid om de blijven bewegen en een apart ingebreid hak gedeelte voorkomt afzakken onder de voet tijdens het dragen. Afhankelijk van de sok is er een dikker gebreid voetbedje voor extra comfort, ondersteuning en demping.

De compressie houdt de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht optimaal. Dit houdt de voeten en benen vitaal en zorgt voor een algeheel energieker gevoel. Hiermee worden klachten als vermoeide, zware of rusteloze benen gereduceerd of zelfs voorkomen, evenals vochtophoping (oedeem), spataderen en trombose. Verder wordt de kans op spierpijn en blessures verkleint en zorgen ze voor sneller herstel na inspanning.

Kortom, met de sokken van Sockwell voel je je fitter in stijl. De unieke wonderen van breitechniek bieden een hoog draagcomfort en helpen veel voorkomende voet- en beenklachten voorkomen die dankzij compressie verholpen kunnen worden.

Iedereen die langdurig stil zit of staat, sport, onderweg is, zwanger is of last heeft van bepaalde medische aandoeningen als trombose, spataderen, restless legs, etc. zal voordelen ondervinden van het dragen van Sockwell compressiekousen.

Het verschil tussen Klasse 1 en Klasse 2 is de mate van compressie in de sokken. Klasse 1 is de lichtste compressieklasse met een 4-zone compressie van 15-20 mmHg. Klasse 2 biedt wat meer druk met een 4-zone compressie van 20-30 mmHg. Klasse 2 compressiekousen zitten dus strakker dan Klasse 1 compressiekousen.

Als je voor de eerste keer compressiekousen gaat dragen, dan kan het aantrekken eerst lastig zijn. Ga naar onze pagina aantrekinstructies voor een uitgebreide uitleg hoe je compressiekousen het beste kunt aantrekken.

Sockwell compressiekousen zijn de perfecte sokken voor dagelijks gebruik. De compressiekousen mogen op elk gewenst moment gedragen worden. Draag je ze altijd overdag, dan adviseren we om ze niet ’s nachts in bed te dragen.

De herensokken zijn met name bij de voet breder gebreid dan de damessokken, omdat de voeten van vrouwen in het algemeen wat smaller zijn dan die van mannen. Tevens zijn de dames sokken al verkrijgbaar vanaf maat 35 terwijl die van de heren doorloopt t/m maat 47, sommige modellen zelfs tot maat 50. Echter is de werking van de compressie en de opbouw van de sok in principe hetzelfde. Mits de pasvorm goed is, is het geen probleem om als vrouw de herensokken te dragen of vice versa.

Draag je voor het eerst compressiekousen? Dan is het goed mogelijk dat je de sokken (eerst) veel te strak vindt zitten. De eerste keren dat je de sokken daardoor als minder prettig ervaart is dan ook heel normaal. Compressiekousen dragen heeft even gewenning nodig.

Laat het duidelijk zijn dat compressiekousen wat strakker horen te zitten. Dit is de compressie in de sokken die druk uitoefent op de benen. Het is dus logisch dat ze strakker zitten dan normale sokken.

Compressiekousen zijn ervoor gemaakt om strakker te zitten, want juist hierdoor wordt de optimale bloedcirculatie gestimuleerd en wordt voorkomen dat vocht zich gaat ophopen in de voeten en onderbenen. De compressie in de sokken van Sockwell is verdeeld over vier zones, waarbij de druk vanaf de enkel richting de knie geleidelijk wordt afgebouwd. Bij de enkels zit de sok dus wat strakker dan net onder de knie. Het is juist deze techniek van de sok, die de klachten helpt voorkomen.

Geef het wennen aan de sokken dus even de tijd. Na compressiekousen enkele dagen te hebben gedragen, zul je merken dat ze niet strak meer aanvoelen.

Voor bredere kuiten hebben we een speciale collectie in ons assortiment opgenomen. De modelnamen zijn te herkennen aan "Full" in de titel, zoals compressiekousen Full Floral en Full Twist. Deze hebben een maximale omtrek die 15 á 20% wijder is dan de normale pasvorm. Bekijk ze hier.

Ja, de sokken zijn vervaardigd van duurzame materialen. De gebruikte materialen zijn slijtvast en vervormen niet na meerdere wasbeurten. Was de sokken binnenstebuiten op een normaal programma op maximaal 30 °C. We raden aan de sokken niet te drogen in de wasdroger.

Dankzij de wol en bamboe in de sokken kun je ze gerust drie keer dragen, zonder dat ze gaan stinken. Ze hoeven dus niet na iedere keer dragen gewassen te worden.

Ja, de compressiekousen/steunkousen van Sockwell zijn juist geschikt voor iedereen. Ook al heb je geen voet- of beenklachten of een andere medische reden om steunkousen te dragen, de compressiekousen van Sockwell hebben ook veel voordelen voor gezonde mensen. Denk aan het voorkomen van opgezwollen voeten en onrustige benen tijdens een lange vlucht of lang stilstaan.

Wij bieden ook alleen Klasse 1 en Klasse 2 compressiekousen aan waarvoor geen medische verklaring van een arts nodig is. Alles wat je wilt weten voordat je ze aanschaft kun je lezen op de categoriepagina met al onze compressiekousen.

Draag de sportsokken ter ondersteuning van de prestaties tijdens trainingen en wedstrijden. Daarnaast bevorderen de sportsokken het herstel na de inspanning. Draag ze daarom ook nog minstens een uur ná de inspanning.

Alle voordelen van Sockwell sportsokken kun je lezen op de categoriepagina van de sportsokken.