Merinosokken vs Katoenen sokken; de beste diabetessok

Merinosokken vs Katoenen sokken; de beste diabetessok

28 april, 2021

Merinosokken vs Katoenen sokken; de beste diabetessok

Veel mensen hebben een persoonlijke voorkeur om merinosokken te dragen boven sokken van katoen of synthetische materialen. Hoewel iedereen kan profiteren van de natuurlijke eigenschappen van merinowol, kan het dragen van sokken met merinowol voor mensen met diabetes een bijzonder belangrijke rol spelen in de algehele gezondheid van de voeten.

  1. Waarom heeft iemand met diabetes speciale sokken nodig?
  2. Waarom je katoenen diabetes sokken beter kunt vermijden
  3. Waarom je weg zult zijn van je merinowollen diabetes sokken
  4. Het verschil wat Sockwell maakt
  5. Veelgestelde vragen over diabetes sokken

Waarom heeft iemand met diabetes speciale sokken nodig?

Na het lezen van de inleiding vraag je je wellicht af, waarom heeft iemand met diabetes speciale sokken nodig? Als je diabetes hebt, dan heb je een groter risico op voet gerelateerde verwondingen als gevolg van een slechte bloedsomloop en perifere neuropathie, een aandoening die het verlies van gevoel in de voeten veroorzaakt. Daarom kan speciale aandacht voor teennaden, materialen en demping een groot verschil maken bij het kopen van de beste diabetes sokken.

Waarom je katoenen diabetes sokken beter kunt vermijden

Heb je ooit iemand enthousiast horen vertellen over hoeveel ze van hun katoenen sokken houden? En mensen dragen aanzienlijk vaker wel dan niet katoenen sokken. Dit komt omdat ze overal verkrijgbaar zijn en bovenal heel betaalbaar zijn. Hoewel we zeker de aantrekkingskracht begrijpen van een multi-pack katoenen sokken, die voor lage prijzen te koop zijn bij onder meer de drogisterij, budgetketens of supermarkt, dit voordeel weegt gewoonweg niet op tegen het lagere draagcomfort en de risico’s voor mensen met diabetes.

Redenen om katoenen sokken te vermijden

Katoen houdt vocht vast en kan de voeten vochtig houden. We weten allemaal dat katoen goed vocht opneemt. Daarom geven we er de voorkeur aan voor badhanddoeken en keukentextiel. Katoen droogt echter niet snel, het blijft daarentegen lang vochtig. Dit is vooral slecht voor de voeten. Vochtige sokken dragen in schoenen kan gemakkelijk irritatie veroorzaken en schurend zijn voor je voeten en tenen. Dit kan leiden tot blaren, onaangename geurtjes en aanhoudende voetaandoeningen.

Bovendien hebben goedkope katoenen sokken vaak geen optimale pasvorm. Speciale diabetes sokken moeten zich comfortabel aan de voet en het been aanpassen, zonder hun vorm te verliezen. Katoenen sokken worden vaak gemaakt met alleen katoen en nylon, met als gevolg dat ze de neiging hebben om naar beneden te glijden en hun vorm te verliezen na een paar uur dragen. Los zittende sokken en rimpels in de stof gaan wrijven met de huid en drukpunten veroorzaken. Dit kan irriterend zijn en onbedoelde kleine verwondingen veroorzaken die uiteindelijk tot grote problemen kunnen leiden.

Hoewel de aanschaf van katoenen sokken bij een goedkope winkelketen wellicht voelt als een beste koop, kunnen de risico’s van het dragen van katoenen diabetische sokken tot onbedoelde gevolgen leiden. Bij diabetes is het extra belangrijk om goed voor de voeten te zorgen en het dragen van goede diabetes sokken is daarbij een goede start. Het wordt al makkelijker gemaakt met de unieke eigenschappen van merinowol.

Waarom je weg zult zijn van je merinowollen diabetes sokken

De beste diabetische sokken zijn zonder twijfel merinosokken. In tegenstelling tot katoen biedt merinowol ongelofelijke natuurlijke eigenschappen die gevoelige voeten in elk klimaat helpen beschermen.

Vier redenen om merinosokken te kiezen

  1. Merinowol is van nature thermoregulerend. Net als een goed geïsoleerde woning, houdt het de voeten op een ideale temperatuur in zowel koele als warme omstandigheden. Merinowol beheert vocht door constant te absorberen en te verdampen. Dit zorgt voor een ademende, comfortabele omgeving voor je voeten.

  2. De perfecte temperatuur betekent drogere voeten. Droge, comfortabele omstandigheden rond de voet helpen onder andere blaren en bacteriegroei te minimaliseren. Dit is van cruciaal belang voor de gezondheid van de voeten, met name die van een diabetespatiënt.

  3. Merinowol is van nature veerkrachtig. De natuurlijke plooiing in wol geeft de wolgaren veerkracht en luchtigheid die bescherming biedt aan de voet.

  4. Rek en herstel op momenten dat ze het meeste nodig zijn. Onze diabetessokken zijn gemengd met bamboe garens voor extra zachtheid en ademend vermogen. Een vleugje spandex in de sokken geeft ze de ideale hoeveelheid stretch en herstellend vermogen na het dragen en wassen.

Het verschil wat Sockwell maakt

Sockwell richt zich op het ontwerpen van therapeutische sokken om onze klanten te helpen zich beter te voelen in stijl. Daarom is er extra aandacht besteedt om ervoor te zorgen dat onze merinosokken voor diabetici de voeten de hele dag gezond houden.

De merinowol die Sockwell gebruikt is van de fijnste kwaliteit met een vezeldikte van slechts 19,5 micron. De wol is dus zo fijn, dat de huid de vezels niet kan voelen. Mensen krijgen last van kriebelende wol als de wolvezel dikker is dan 28 micron. En ter vergelijking; de doorsnee van een menselijke haar is ongeveer 50 micron. Dit maakt onze merinowol zo zacht als kasjmier. Bij Sockwell noemen we het dan ook niet voor niets “Cashmerino®”.

Door de unieke materialenmix en slimme breitechniek zijn onze diabetessokken ook uitermate geschikt voor mensen met gevoelige voeten, buiten diabetes om. Tevens zijn het de ideale bedsokken en thermosokken. Wanneer je Sockwell diabetes sokken koopt, dan zul je altijd de unieke voordelen van merinowol ontdekken, plus:

✓ Spandex door de hele sok voor een altijd goede pasvorm zonder kreukels en afzakken;

✓ Hoog draagcomfort, ook rondom het been;

✓ Niet knellende boord zonder elastiek;

✓ Niet irriterende, naadloze teen sluiting;

✓ Extra zachte voetzool.

Kortom; gewoon een perfecte pasvorm voor gezonde en blije voeten de hele dag door.

Veelgestelde gestelde vragen over diabetes sokken

Waar zijn diabetes sokken van gemaakt?

Diabetes sokken kunnen gemaakt worden van vele soorten vezels. We raden aan om te kiezen voor merinowol om verschillende redenen, waaronder de natuurlijke thermo- en vochtregulerende eigenschappen. De wol biedt gewoonweg een breder scala aan voordelen dan katoen of synthetische stoffen.

Jeuken merinosokken meer dan andere sokken?

Voor onze sokken maken we enkel gebruik van de ultrafijne merinowol, waarbij de vezels zó dun zijn, dat het niet jeukt. Voor extra zachtheid zijn onze sokken ook voorzien van bamboegarens. Je zult merken dat de sokken de hele dag behaaglijk en comfortabel zijn.

Kan iedereen diabetessokken dragen?

Sockwell diabetes sokken zijn vriendelijk voor iedereen. Ze zijn zorgvuldig vervaardigd om gevoelige voeten te ondersteunen met specificaties als een niet knellende boord, naadloze teen sluiting en een extra zacht voetkussen.

Iedereen zal merken dat deze sokken ongelofelijk comfortabel zitten en garant staan voor een weldadig gevoel. De “luxueuze sokken” zijn ook een favoriet en de perfecte keuze als thermosokken of bed- en huissokken, voor zowel gevoelige als gezonde voeten.