Review van Esmée van blog 4mama

Review van Esmée van blog 4mama

25 augustus, 2022

Esmée van het blog 4mama heeft twee wandelsokken ontvangen van Sockwell. Bekijk hieronder haar review!

"Wij waren altijd al van de boswandelingen en sinds we hond Charlie hebben, wandelen we nog veel meer. Elk gezinslid heeft dan ook goede wandelschoenen. Waarom ik dan nog een wandelsokken had, begrijp ik nog steeds niet. Want als er iemand lastige voeten heeft en altijd ergens pijn van een sok die net niet lekker zit, dan ben ik het wel. Dochterlief is precies hetzelfde. Die krijgt onderweg ook altijd pijnlijke voeten van een randje dat gaat irriteren of een sok die halverwege de wandeling verder afzakt, waardoor je op een gegeven moment op opkroppende sokken loopt.

Dus toen ik werd gevraagd om de wandelsokken van SockWell uit te proberen, kwam die vraag meer dan welkom! Ook met het oog op onze komende zomervakantie naar Zweden waar heel veel gewandeld gaat worden.

Wandelen zonder pijn

Maak je lange wandelingen dan zijn allereerst goede wandelschoenen belangrijk. Afhankelijk van de ondergrond waarop je loopt: rotsen (met een stijvere zool) of bosgrond (met een wat soepelere zool) koop je de geschikte wandelschoenen.

Maar je zult al snel merken dat lange wandelingen met goede wandelschoenen maar met de verkeerde sokken al snel voor pijnlijke voeten zal zorgen. Een klein naadje in de sok of een sok die niet goed aansluit aan je voet kan voor grote problemen zorgen. Bij mij dusdanige problemen dat ik nog hinkend verder moet lopen. En dan vergaat de lol je al snel kan ik je vertellen.

Het werd dus echt tijd voor goede wandelsokken.

Goede wandelsokken

Dus over die wandelsokken… een verademing! Ik kreeg een paar enkelsokken en wandelsokken die tot net onder de aanzet van de kuit komen in maat 35 – 38. Ik heb maat 36 en als ik de sokken in eerste instantie aantrek, dan blijft er nog een beetje ruimte over. Maar wanneer je de sok verder over je voet trekt, waarbij je wel de hiel daar houdt waar die moet zijn dan past de sok perfect om het maatje 36 dat ik heb. De sokken zijn lekker warm, maar ook met een temperatuur van 23 graden + heb ik ze aangehad en ze werden niet eens nat. Ze reguleren de temperatuur perfect.

De wandelsokken zijn heel zacht en geven goede ondersteuning onder mijn voet, maar ook rond m’n enkel en onderbeen. De hiel en onder de voet is de sok wat dikker, waardoor ze goed dempen. Het is alsof je op wolkjes loopt.

Waarom wandelsokken in plaats van gewone sokken

Even een paar redenen waarom je wandelsokken moet gebruiken in plaats van gewone sokken bij een flinke wandeling:

  • Goede wandelsokken geven ondersteuning (compressie) in de voetzool, op de wreef en bij de hiel wat de bloedcirculatie bevordert. Je krijgt daardoor minder snel vermoeide voeten.
  • Wandelsokken nemen meer en beter vocht op dan gewone sokken
  • Wandelsokken sluiten nauwer aan, waardoor ze niet schuren. Hierdoor is de kans op een blaar vele malen kleiner dan bij gewone sokken
  • Wandelsokken hebben geen vervelende naadjes, die op de grote of kleine teen kunnen drukken. Hebben jouw wandelsokken die wel, dan zijn het geen (goede) wandelsokken"