Wandelsokken tegen blaren

Wandelsokken tegen blaren

31 mei, 2023

Door het dragen van Sockwell wandelsokken met compressie verklein je de kans op blaren tijdens je wandeltochten. Hoe? Dat lees je hier.

Als je ooit lange afstanden hebt gewandeld, dan ken je waarschijnlijk wel de pijn van het krijgen van blaren. Deze pijnlijke, met vocht gevulde bultjes kunnen je wandelplezier flink bederven. Gelukkig zijn er oplossingen die kunnen helpen om deze ongemakken te voorkomen. Een van de meest effectieve manieren is door het dragen van goede wandelsokken tegen blaren.

  1. Wat zijn blaren eigenlijk?
  2. Hoe helpen wandelsokken blaren voorkomen?
  3. Wat zijn de voordelen van wandelsokken tegen blaren?

Wandelsokken tegen blaren

Wat zijn blaren eigenlijk?

Blaren zijn een zelfbeschermende maatregel van je lichaam om het te beschermen tegen nog meer druk en het voorkomen van infecties door vuil en bacteriën. Het zijn als het ware kleine, met vocht gevulde zakjes die zich vormen in de bovenste huidlagen. Ze ontstaan meestal wanneer de huid is beschadigd door wrijving of druk. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van nieuwe schoenen die nog niet zijn ingelopen, of het langdurig vasthouden van gereedschap. De huid reageert op deze voortdurende wrijving door een beschermend kussentje van weefselvocht te creëren.

Hoewel blaren over het algemeen niet ernstig zijn, kunnen ze behoorlijk pijnlijk zijn en beweging belemmeren, vooral als ze zich op de voeten bevinden en men nog verder moet wandelen. Daarom is het voorkomen van blaren, bijvoorbeeld door het dragen van goed passende schoenen en wandelsokken, een belangrijk onderdeel van de voorbereiding voor lange wandelafstanden en meerdaagse trekking tochten.

Hoe helpen wandelsokken blaren voorkomen?

Vooral als de huid weker is geworden door (transpiratie-)vocht, neemt de kans op blaren toe. Goede wandelsokken spelen daarom een cruciale rol bij het voorkomen van blaren. Ze worden gemaakt van hoogwaardige materialen als merinowol en/of hightech synthetische vezels die helpen bij het reguleren van vocht en het verminderen van wrijving, de twee voornaamste oorzaken van blaren.

Wandelsokken van Sockwell worden gemaakt met zowel merinowol als alpacawol. De twee wolsoorten staan garant voor uitstekende vochtabsorberende eigenschappen, waarbij het opgevangen vocht door onze eigen lichaamstemperatuur snel weer verdampt om de voeten droog te houden. Daarbij is alpaca wol zeer slijtvast en zorgt ervoor dat de sokken een nóg betere isolerende werking hebben. Dit maakt ze geschikt voor wandelingen in zowel de zomer als winter.

Bovendien zijn Sockwell wandelsokken uitgevoerd met compressie. Het heeft niet alleen een gunstig effect op de bloedcirculatie voor het vitaal houden van je benen, maar levert ook een bijdrage bij het voorkomen van blaren. De compressie zorgt voor een nauwsluitende pasvorm die strak om de voeten zit, wat kan helpen om overmatige wrijving te verminderen. Tevens zorgen sokken met compressie voor een gelijkmatige drukverdeling over het been en de voet, wat kan helpen om hotspots (gebieden die bijzonder gevoelig zijn voor blaren) te minimaliseren.

Blaren voorkomen

Wat zijn de voordelen van Sockwell wandelsokken tegen blaren?

  1. Vochtbeheersing: vochtige voeten kunnen de kans op blaren aanzienlijk verhogen, omdat een vochtige huid sneller beschadigt en gevoeliger is voor wrijving. Goede wandelsokken zijn daarom gemaakt met vochtabsorberende materialen om blaren tegen te gaan. Sockwell wandelsokken zijn vervaardigd met zowel merinowol als alpacawol om snel vocht van je voeten te onttrekken en te laten verdampen door je eigen lichaamswarmte. Ze houden je voeten dus droog, wat de kans op blaren aanzienlijk verkleint. Bijkomend voordeel is dat de materialen antibacterieel zijn, zodat zowel je voeten als de sokken langdurig fris blijven.
  2. Vermindering van wrijving: blaren ontstaan wanneer er constante wrijving is tussen je huid en de binnenkant van je schoen. Goede wandelsokken zijn ontworpen om strak om de voeten te passen en fungeren als een beschermende laag tussen je huid en de schoen. Door een strakke, nauwsluitende pasvorm vermindert wrijving en drukpunten om het ontstaan van blaren tegen te gaan.
  3. Verdikking en ondersteuning: de wandelsokken bieden extra vulling op de plekken waar de meeste druk en wrijving optreden, zoals de hiel en de onderkant van de voet. Deze extra verdikking kan helpen om blaren te voorkomen door drukpunten te verzachten en de schokken van het lopen te absorberen.
  4. Comfort: de combinatie van een nauwsluitende pasvorm, een naadloze teen aansluiting, hoogwaardige materialen én compressie in de sokken zorgen voor een hoog draagcomfort tijdens lange wandelingen. En omdat je minder kans hebt op blaren, wordt het comfort nog eens extra verhoogd.
  5. Duurzaamheid: Sockwell sokken tegen blaren zijn gemaakt om de uitdagingen van lange, intensieve wandelingen aan te kunnen. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen slijtage en het behouden van vorm en functie, zelfs na vele wasbeurten.

Bij Sockwell begrijpen we het belang van sokken tegen blaren en optimaal draagcomfort tijdens het wandelen. Daarom hebben we een uitgebreide collectie wandelsokken voor dames en heren, van lage-, normale-, tot hoge modellen. De sokken zijn ontworpen om je het ultieme comfort en bescherming te bieden, zodat je kunt genieten van al je wandelavonturen, zonder je zorgen te hoeven maken over blaren.

Bedenk echter wel dat goede wandelsokken niet de enige oplossing zijn tegen blaren. Het dragen van goede wandelschoenen die zijn ingelopen zijn net zo belangrijk.