FAQ - huissokken - collectiepagina

Wollen huissokken kopen?

Voor warme huissokken kan het beste gekozen worden voor sokken die zijn vervaardigd van natuurlijke materialen, zoals wol. Echter geldt voor sommige personen dat 100% wollen huissokken niet de beste keuze zijn, omdat ze kunnen kriebelen. Bij Sockwell hebben we hier een oplossing voor gevonden. Ze zijn namelijk vervaardigd uit een unieke, antibacteriële materialenmix met de fijnste merinowol en bamboe garens. De vezels van de merinowol zijn slechts 19,5 micron. Dit is zo dun, dat de huid de vezels niet kan voelen. Zowel de merinowol als de bamboe garens zijn in staat zeer snel, veel vocht op te nemen en af te voeren. Bamboe is zelfs in staat tot zeven keer meer vocht op te nemen dan katoen. Het droogt zeer snel vanwege de open vezelstructuur. Dit voorkomt klamme zweetvoeten en draagt bij aan warme voeten.
Waarom helpt vochtabsorptie tegen koude voeten?
De basis voor warme voeten ligt bij sokken die droog blijven en de voeten droog houden. Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar zweetvoeten veroorzaken koude voeten. Daarom moeten goede huissokken ervoor zorgen dat je geen zweetvoeten krijgt. Zweet functioneert immers als een soort airconditioning van het menselijke lichaam. Doordat de voeten vochtig zijn, trekken ze eerder kou aan wat dan weer resulteert in koude voeten.

Helpt compressie bij koude voeten?

Compressie in de sok kan zeker een bijdrage leveren aan warmere voeten. De compressie draagt bij aan een optimale bloedcirculatie, ook naar de voeten en tenen toe. Juist bij lage temperaturen wordt de doorbloeding trager. Door de kou trekken bloedvaatjes in de huid samen als natuurlijke reactie om er zo voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte aan het lichaam ontsnapt. Bij sommigen is deze samentrekking echter zo sterk, dat de doorbloeding naar de voeten en tenen sterk afneemt. Dit resulteert in koude voeten en soms zelfs gevoelloze tenen. In deze gevallen is het aan te raden om te kiezen voor huissokken met compressie.

Huissokken Dames of Heren

Bij Sockwell vind je een ruime collectie huissokken met of zonder compressie. Bekijk onze ruime collectie huissokken dames of huissokken heren. Kies je favoriet(en) en bestel eenvoudig online in de shop. Een account aanmaken is niet nodig en de verzending is gratis.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen