FAQ - recovery - collectiepagina

Hoe dragen recovery sokken bij aan sneller spierherstel?

Bij intensieve inspanning tijdens het sporten ontstaat er spierschade. In feite zijn dit talloze scheurtjes in het spierweefsel. Geen zorgen, dit is normaal en het herstel zorgt juist voor spieropbouw. Om dit herstel te verbeteren wordt aangeraden om compressiekousen te dragen na de training. De compressiekousen worden dan ook wel recovery- of herstelsokken genoemd.

Doordat de compressie in de recovery sokken druk uitoefent op de spieren, worden de scheurtjes samengeknepen. Dit zorgt voor sneller en beter herstel van het spierweefsel. Tevens zorgt een goede genezing van de spieren voor minder littekenweefsel met als voordeel dat de spieren soepeler blijven.

In feite kun je het dragen van herstel sokken met compressie zien als een pleister om een wond dicht te houden. Het zorgt ervoor dat de wond sneller geneest, met minder kans op een litteken.

Wanneer moet je recovery sokken dragen?

Het dragen van recovery sokken kan het beste gecombineerd worden met het dragen van sportsokken voorzien van compressie. Tijdens de training draag je de compressie sportsokken en na het sporten draag je compressiekousen als recovery sokken. Je kunt ze na het douchen aantrekken en dragen tot dat je naar bed gaat. De herstel sokken draag je dus in ruststand. Daarbij helpt de compressie de bloedcirculatie optimaal te houden. Dit bevordert de zuurstoftoevoer naar de beenspieren. Precies wat nodig is voor optimaal herstel.

De voordelen van Sockwell herstelsokken

Herstel kousen van Sockwell zijn gemaakt met een hoogwaardige materialenmix, waaronder met merinowol en bamboe. Het staat garant voor sokken met goede vocht absorberende, temperatuur regulerende en ademende eigenschappen. Stretch nylon en spandex complementeren de innovatieve mix aan materialen en staan garant voor de nauwsluitende pasvorm en langere levensduur.

Kortom; herstelsokken van uitstekende kwaliteit die bovendien antibacterieel en naadloos zijn voor extra comfort en het geurvrij houden van zowel sok als voet.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen