FAQ - tennis - collectiepagina

Wat is het nut van compressiekousen bij tennis?

Door de compressie in de kousen wordt je bloedcirculatie geoptimaliseerd, vochtophoping voorkomen en worden afvalstoffen vanuit je benen sneller afgevoerd. Dit zorgt voor een algeheel energieker gevoel en bevordert de zuurstoftoevoer naar je beenspieren. Hierdoor raken ze minder snel vermoeid, heb je minder snel last van kramp en ervaar je minder snel spierpijn. Bijkomend voordeel van de compressiekousen is dat de druk die ze uitoefenen op de benen het heen en weer schudden van de kuitspieren sterk verminderd. De spieren en pezen worden hiermee ontlast om de kans op veel voorkomende tennisblessures als shin splints en spierverrekkingen te voorkomen. Daarbij zorgen ze ook voor extra ondersteuning bij de enkel. Door compressiekousen te dragen tijdens de tennis, stap je met een zekerder gevoel de tennisbaan op.

Voelen compressiekousen niet warm aan tijdens het tennissen?

De compressie tenniskousen van Sockwell zijn vervaardigd van onder meer de fijnste merinowol en bamboe. Een unieke, antibacteriële materialenmix die garant staat voor zeer goede vochtabsorptie en temperatuurregulatie. Dit betekend dat de sokken niet gaan stinken, snel vocht opnemen en dat de sokken zowel bij koudere als warmere temperaturen zorgen voor een aangenaam voetklimaat. In de winter houden ze je voeten warm en in de zomer hebben de compressiekousen een verkoelend effect.

Zakken de sokken niet af tijdens de tennis?

Naast de fijnste merinowol en bamboe, zijn Sockwell compressiekousen ook voorzien van stretch nylon. Hiermee vallen de sokken perfect om de voeten, enkels en onderbenen en zitten ze zeer comfortabel. Het hakgedeelte is apart ingebreid zodat de sok altijd goed om de hak blijft zitten, zonder onder de voet te schuiven of dat er plooien ontstaan.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen