FAQ - vliegtuigsokken - collectiepagina

Wat is het nut van vliegtuigsokken?

Vliegtuig sokken van Sockwell zijn uitgevoerd met een lichte compressie (klasse 1). De 4-zone graduele compressie in de kousen loopt gelijkmatig af vanaf de enkels tot aan de knie. Dit stimuleert een optimale bloedcirculatie en vochtafvoer vanuit de voeten en benen.
De compressiekousen zitten lekker strak om de voeten, enkels en onderbenen. Dit bevordert de bloedtoevoer naar de benen en daardoor tevens de toevoer van zuurstof naar de beenspieren. Het zuurstofarme bloed, afvalstoffen en overtollig vocht worden juist weer sneller afgevoerd. Hiermee wordt voorkomen dat de voeten, enkels en/of onderbenen gaan opzwellen en vermoeid of zwaar aanvoelen. Tevens de kans op kramp en het gevoel van zware, vermoeide of zelfs pijnlijke benen tijdens wordt hiermee geminimaliseerd. De benen blijven langer vitaal tijdens een lange vlucht. Veel mensen ervaren energieker het vliegtuig uit te stappen als ze vliegtuigsokken hebben gedragen tijdens de lange reis.

Door vliegtuig sokken met compressie te dragen tijdens het vliegen, met name tijdens langeafstandsvluchten, worden dus een hoop irritaties weggenomen en kom je vitaler aan op plaats van bestemming. Echter heeft het dragen van deze compressiekousen ook voordelen tijdens lange bus-, auto- en treinreizen. In principe volstaat klasse 1 compressie als je vliegtuigsokken gaat kopen. Heb je echter dunne kuiten of vaak wat zwaardere klachten tijdens langeafstandsvluchten, dan kan gekozen worden voor klasse 2. Klasse 2 biedt wat meer druk voor extra ondersteuning. De sokken zitten hierdoor ook strakker om het been.

Wat is de oorzaak van de klachten tijdens een lange vlucht?

Op grote hoogte is de lucht veel ijler dan op zeeniveau. Ondanks de drukcabine die ervoor zorgt dat de heersende luchtdruk in de cabine geschikt is voor menselijke verblijf, is de lucht tijdens de vlucht veel dunner dan op de grond. De luchtdruk in het passagierscompartiment op kruishoogte is ongeveer 800 millibar. Dit komt overeen met de luchtdruk op een hoogte van 2000 tot 2500 meter boven zeeniveau, zoals in de bergen. Doordat de luchtdruk tijdens de vlucht lager is, is er veel minder zuurstof beschikbaar. Ons bloed neemt dus minder zuurstof op en het hart moet harder zijn werk doen het bloed rond te pompen.

Daarbij zit je tijdens een (intercontinentale) vlucht lang stil in een krappe ruimte. Je zit in een oncomfortabele houding met gebogen benen, waarbij beweging voor enkele uren minimaal is. Dit resulteert in een vertraagde bloedcirculatie en dat vocht zich gaat ophopen in de voeten en onderbenen met als gevolg dat ze gaan opzwellen. Samen met de spieren in de benen die minder zuurstof krijgen, geeft dit het vermoeide, zware gevoel in onder andere de benen.

Voorkom reizigerstrombose

Met name op vluchten langer dan vijf uur ontstaat er hierdoor ook de kans op reizigerstrombose. Tijdens langeafstandsvluchten is het daarom heel belangrijk om de benen en voeten zo veel mogelijk in beweging te houden om zo de bloedsomloop op gang te houden. Dit kan door bepaalde oefeningen met de beperkte ruimte die je tot je beschikking hebt en regelmatig even een rondje te lopen. Echter gaat dit in een krap vliegtuig niet altijd even gemakkelijk. Er loopt vaak cabinepersoneel met de trolleys in de smalle gangpaden en als je niet aan het gangpad zit moet je je buurman of buurvrouw tot last zijn om op te kunnen staan. Al helemaal vervelend als hij/zij net in slaap is gevallen.

Mede hierom zijn vliegtuigsokken ideaal tijdens een lange vlucht. Wij raden echter aan, dus ook als je vliegtuigsokken draagt, om nog wel de voeten en benen met enige regelmaat in beweging te houden. De vliegsokken met compressie blijven een hulpmiddel voor verlichting van klachten.

Voordelen Sockwell compressie vliegtuigsokken

Naast de aanwezigheid van compressie, hebben de vliegtuig sokken van Sockwell meer voordelen. Zo zijn ze vervaardigd van een unieke materialen combinatie met onder meer merinowol en bamboe. De sokken hebben hiermee antibacteriële-, vocht absorberende- en temperatuurregulerende eigenschappen. Ze houden de voeten droog, op constante temperatuur en voorkomen nare luchtjes door zweetvoeten. Wel zo prettig als je de schoenen even uit wil trekken. Wie wel eens een lange vlucht heeft gemaakt zal het probleem bekend voorkomen. Je wilt na verloop van tijd het liefst even de schoenen uittrekken, omdat ze beginnen te knellen. Dat knellen ontstaat weer door het opzwellen van de enkels/voeten. Toch wil je op dat moment je medepassagiers niet tot last zijn met je zweetvoeten. Je laat je schoenen dus toch maar aan. Met vliegtuigsokken is dit dilemma verleden tijd. Dankzij de compressie die dikke enkels en voeten tegengaan en de natuurlijke materialen die de geur van zweetvoeten voorkomt.

Naast merinowol en bamboe zijn de sokken vervaardigd van stretch nylon en een klein percentage spandex. De stretch nylon zorgt voor een goede pasvorm. De vliegsokken sluiten goed aan om de voeten en benen en blijven goed op hun plek zitten, zonder te gaan plooien. Door een apart ingebreid teengedeeltel behouden de tenen alle vrijheid om te blijven bewegen waar een apart ingebreide hak zorgt dat de sok goed om de voet blijft zitten en niet onder de voet zal glijden. De aansluitingen zijn naadloos om irritaties met de huid te voorkomen.

Direct vliegtuigsokken kopen?

Bij Sockwell heb je een ruime keuze aan kleuren en prints. Het zijn hiermee ook meteen sokken die gezien mogen worden. Modieuze, hippe en trendy sokken, voor dames en heren. Natuurlijk heb je ook de keuze uit effen basis kleuren. In de herencollectie hebben we zelfs sokken met vliegtuigen print. Hoe leuk is dat als vliegtuig sok. Het zijn echte reis essentials voor globetrotters. Dus ben je op zoek naar vliegtuigsokken, bekijk dan onze collectie vliegtuigsokken en kies je favoriet(en).

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen