Sokken tegen zweetvoeten

Zweetvoeten! Het woord alleen al heeft een vrij negatieve lading. Toch komt het veel voor. Zweetvoeten zijn voeten die snel ruiken en vochtig worden. Voeten die transpireren is de normaalste zaak van de wereld en komt bij iedereen voor. Echter komt het bij sommigen voor dat er een grote hoeveelheid vocht wordt afgescheiden. Dit heet overmatige zweetproductie (Hyperhidrosis). Veel mensen schamen zich ervoor, met name door de onaangename geur die het teweeg brengt. Gelukkig zijn er sokken tegen zweetvoeten, oftewel anti-zweet sokken. Ze helpen stinksokken en stinkende zweetvoeten voorkomen. Hoe? Dat leggen we je hier graag aan je uit.

  1. Wat zijn zweetvoeten eigenlijk?
  2. Oorzaken zweetvoeten
  3. Waarom gaan zweetvoeten stinken?
  4. Beste sokken tegen zweetvoeten
  5. Waarom kiezen voor anti-zweet sokken van Sockwell?
  6. Gevolgen van zweetvoeten
  7. Sokken tegen zweetvoeten in lage schoenen?

Wat zijn zweetvoeten eigenlijk?

Voordat we uitleggen waarom Sockwell goede anti-zweet sokken zijn en helpen bij het voorkomen van stinkende zweetvoeten, is het handig om eerst in te gaan op het ontstaan van zweetvoeten en het nut van transpireren.

Hoewel het niet fijn is om last te hebben van zweten, ook wel transpireren genoemd, is het uiterst belangrijk om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Zonder transpireren zou de lichaamstemperatuur zo hoog oplopen, dat we het niet zouden overleven. Zweten heeft dus een heel belangrijke functie. Het gebeurt via miljoenen hele kleine zweetklieren die onze huid rijk is. Ze vormen een soort natuurlijke airconditioning voor ons lichaam. Zo gauw het op een bepaalde plek te warm is, scheiden de zweetklieren transpiratievocht af en ontstaat verkoeling door verdamping ervan.

Onze handen en voeten hebben de meeste zweetklieren (ca. 350 per vierkante centimeter) van het menselijk lichaam. Daarom zijn zweetvoeten ook zo’n bekend fenomeen. De reden dat zweethanden veel minder bekend zijn, komt doordat onze handen altijd veel beter geventileerd worden. Je komt er pas achter als je een tijdje plastic wegwerp handschoenen draagt. En ga maar eens na als je een keer heel zenuwachtig bent en gaat transpireren. Je krijgt van die klamme handen. Dit komt door de aanwezigheid van heel veel zweetklieren.

Oorzaken zweetvoeten

Overmatige zweetproductie kan worden veroorzaakt door stress of emotionele factoren, overmatig alcoholgebruik, een stofwisselingsstoornis, een slechte algehele conditie, puberteit en gebrekkige hygiëne. Kijken we puur naar de voeten, dan is een andere heel belangrijke oorzaak het dragen van verkeerde schoenen en/of sokken. Zoals hierboven al kort uitgelegd werken de zweetklieren als een soort natuurlijke airconditioning, waarbij het lichaam wordt afgekoeld door verdamping van transpiratievocht. Als de voeten bijna luchtdicht verpakt worden, dan kan er geen vocht verdampen. Schoenen van kunststof en sokken van synthetische materialen absorberen nauwelijks tot geen vocht en laten geen lucht door. Hierdoor ontstaat de kans op overmatige zweetproductie van de voeten, oftewel zweetvoeten.

Waarom gaan zweetvoeten stinken?

Vers zweet is eigenlijk geurloos. De onaangename lucht wordt pas veroorzaakt door transpiratievocht wat niet snel kan verdampen. Warmte en vocht vormen een perfecte bron voor bacteriën. En bacteriën zetten in zweet voorhanden stoffen om in onder meer ureum, eiwit en melkzuur. Door deze bacteriële afvalstoffen ontstaat dus pas de typische zweetgeur. Zweet ruikt bovendien extra onaangenaam in de puberteit door veranderingen in de hormoonhuishouding. Daarom komen stinkende zweetvoeten vaker voor bij pubers.

Beste sokken tegen zweetvoeten

Naast een goede persoonlijke hygiëne en het dragen van goede, ademende schoenen, is het zeer belangrijk om goede anti zweet sokken te dragen. Sokken die zijn vervaardigd van natuurlijke materialen met goede vochtabsorberende eigenschappen. Sockwell sokken zijn vervaardigd van merinowol en bamboe, in enkele gevallen alpacawol. Een unieke combinatie van materialen die garant staan voor zeer goede vochtabsorptie. Zo is bamboe in staat tot wel zeven keer meer vocht op te nemen dan katoen en droogt het zeer snel vanwege de open vezelstructuur. Hoewel katoenen sokken lekker koel dragen en goed ventileren, houden ze aanzienlijk minder goed vocht vast, waardoor de voeten dus vochtig blijven en uiteindelijk gaan stinken.

Net als bamboe, zorgt ook merinowol voor een goede vochtopname dankzij de holle vezels van de wol. Het functioneert zo als het ware als allemaal kleine rietjes die het vocht van de huid onttrekken en vervolgens tijdelijk opvangen. Door je eigen lichaamswarmte verdampt het vocht vervolgens weer op geheel natuurlijke wijze, veel sneller dan waar katoen en synthetische stoffen toe in staat zijn. Sockwell sokken houden zo de voeten droog. Bovendien is de buitenlaag van de wolvezels voorzien van een hoge concentratie wolvet (lanoline) met antibacteriële eigenschappen. Hierdoor hebben de bacteriële afvalstoffen die voor de zweetgeur zorgen nauwelijks de kans zich aan de sokken te hechten. Dit voorkomt dat Sockwell sokken gaan stinken. Bacteriën hebben gewoonweg geen kans om de specifieke zweetgeur te veroorzaken. Ideale anti-zweet sokken dus. Je kunt ze dus gerust vaker dan 1 keer dragen, zonder ze tussendoor te wassen. Een nachtj utihangen om ze te laten luchten is voldoene.

Waarom kiezen voor anti-zweet sokken van Sockwell?

✓ Mix van merinowol en bamboe

✓ Verkoelende werking

✓ Nemen tot 7 keer meer vocht op dan katoenen sokken

✓ Drogen zeer snel op

✓ Anti bacterieel (sokken blijven geurvrij)

✓ Zeer goede ademende eigenschappen

✓ Geen voelbare naden

✓ Meer dan alleen anti-zweet sokken

✓ Stijlvolle en modieuze kleuren en designs

[afbeelding sokken plas water]
Sockwell sokken zijn in staat zeer snel, veel vocht op te nemen en weer af te voeren door verdamping. Ze drogen daardoor zeer snel.

Gevolgen van zweetvoeten

Zweetvoeten gaan onaangenaam ruiken en zorgen ervoor dat de voeten vochtig worden. De huid wordt zacht en week. Hierdoor ontstaat vaak schimmel tussen de tenen en de kans op blaren wordt aanzienlijk vergroot. Daarbij is het regelmatig hebben van zweetvoeten en dragen van verkeerde sokken ook niet bevorderlijk voor de levensduur van de schoenen. Door het regelmatige vochtige klimaat in de schoenen wordt de voering flink op de proef gesteld. Door goede vocht absorberende sokken te dragen, verhoog je dus de levensduur van je schoenen aanzienlijk.

Sokken tegen zweetvoeten in lage schoenen?

Het is hoogzomer, de temperatuur stijgt tot zomerse of tropische waarden en je wilt graag lage instappers of je sneakers aan. Wat dan? Want als je snel last hebt van zweetvoeten, dan is het zeer aan te raden om sokken te dragen in je schoenen. Gelukkig heeft Sockwell ook hiervoor een oplossing met de collectie “Undercover” sneakersokken. Gemaakt van dezelfde materialen als de compressiekousen, maar dan onzichtbaar te dragen in lage schoenen.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen