Compressiekousen in de zomer: is dat comfortabel?

In de zomer denk je er niet snel aan om hoge sokken te dragen. Toch zijn compressiekousen het overwegen meer dan waard om te dragen tijdens de warme zomermaanden. In deze blog leggen we je uit wat de voordelen zijn en waarom je je geen zorgen hoeft te maken over het draagcomfort.

Waarom zijn compressiekousen nuttig om te dragen bij zomerse hitte?

Bij hoge temperaturen hebben compressiekousen juist voordelen, omdat je vaatstelsel het zwaarder te verduren krijgt. De steun van compressie is dan hard nodig, omdat je beenvaten bij warmte verwijden, waardoor de bloedcirculatie wordt bemoeilijkt. Dit is ook een reden waarom je voeten, enkels en onderbenen sneller dikker worden bij warm weer.

Compressiekousen zijn ook in de zomer comfortabel

Hoe helpen compressiekousen om zwelling en pijn te verminderen tijdens zomeractiviteiten?

Veel zomeractiviteiten zoals wandelen, hardlopen of langdurig staan kunnen leiden tot zware, vermoeide en gezwollen benen. Compressiekousen bieden de benodigde ondersteuning om de symptomen te verminderen. De druk die compressiekousen op je voeten en onderbenen uitoefenen helpen vochtophoping te voorkomen en de bloedcirculatie te verbeteren. Je benen zullen lichter aanvoelen en sneller herstellen na activiteiten en een lange dag op de been zijn.

Is het dragen van compressiekousen in de zomer comfortabel?

Ja, het dragen van compressiekousen in de zomer is zeker comfortabel. Let er wel op dat je kiest voor compressiekousen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen die ademen en vocht afvoeren. Bij Sockwell maken we gebruik van een unieke materialenmix met zowel merinowol als bamboe. Ze onttrekken snel vocht (zweet) van je huid en laten deze door je eigen lichaamstemperatuur snel weer verdampen. Het voorkomt niet alleen stinkende zweetvoeten, maar het zorgt ook voor een verkoelend effect, waardoor de sokken ook met hoge temperaturen comfortabel zijn om te dragen.

Wist je dat we bij Sockwell zelfs extra dunne compressiekousen in het assortiment hebben? Nóg comfortabeler om te dragen in de zomer.

Shop extra dunne compressiekousen

Bovendien zijn alle Sockwell compressiekousen naadloos, wat betekent dat er geen vervelende drukplekken of irritaties ontstaan. En omdat merinowol antibacterieel is, wordt voorkomen dat bacteriën de kans krijgen om nare luchtjes te veroorzaken. Zelfs met warm weer blijven je voeten en de sokken hierdoor fris.

Zelfs met warm weer blijven je voeten en sokken hierdoor fris.

Zijn compressiekousen modieus en hoe kun je compressiekousen combineren met je zomeroutfit?

Compressiekousen van Sockwell zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en kleuren, waardoor je ze gemakkelijk kunt combineren met je zomergarderobe. En ja, hippe sokken en dus ook de compressiekousen mogen tegenwoordig gezien worden. Voor een casual look kunnen ze prima worden gedragen met shorts, rokken of een leuke zomerjurk. Voor een sportieve uitstraling draag je ze met je favoriete hardloop outfit en sneakers.

compressiekousen zomer

Ik heb aangemeten steunkousen, kan ik deze vervangen voor compressiekousen?

Ja en nee. Compressiekousen van Sockwell zijn verkrijgbaar in klasse 1 en klasse 2 en mogen door iedereen en altijd gedragen worden. Aangemeten steunkousen mogen niet vrij verkocht worden en worden aangemeten door een specialist. Je krijgt ze persoonlijk aangemeten bij specifieke klachten. Echter zijn dit type kousen vaak gemaakt van synthetische materialen en worden daarom als onprettig ervaren bij warm weer.

In overleg met je specialist kun je ervoor kiezen om voor speciale gelegenheden of bij zomerse temperaturen te kiezen voor compressiekousen van Sockwell. Ze zijn een comfortabel en stijlvol, doch tijdelijk alternatief voor aangemeten steunkousen bij warm weer. Dankzij het materiaalgebruik zullen ze comfortabel dragen bij zomers weer, zonder dat je de ondersteunende functie van steunkousen hoeft te missen. Let op, vraag altijd eerst na bij je behandelend arts of je lifestyle compressiekousen kunt dragen in jouw specifieke situatie.

Dankzij het materiaalgebruik zullen ze comfortabel dragen bij zomers weer, zonder dat je de ondersteunende functie van steunkousen hoeft te missen.

Hoe kunnen compressiekousen bijdragen aan betere sportprestaties tijdens buitensportactiviteiten in de zomer?

Compressiekousen kunnen niet alleen bijdragen aan minder vermoeide benen en zwellingen, maar kunnen ook bijdragen aan betere sportprestaties. Ze helpen de bloedcirculatie verbeteren, zodat je benen langer energiek blijven. Hierdoor kun jij langer hardlopen, fietsen of wandelen. Daarnaast kunnen ze ook helpen bij het herstel na de training, waardoor je sneller klaar bent voor je volgende sportieve uitdaging.

Kortom, compressiekousen zijn ook in de zomer comfortabel

Compressiekousen zijn een geweldige toevoeging aan je zomer garderobe. Laat je dus niet afschrikken om hoge sokken te dragen in de zomer. Sokken met compressie die zijn gemaakt van ademende en vochtafvoerende materialen bieden comfort, ondersteuning en stijl, of je nu een dag op pad bent, geniet van je favoriete zomeractiviteit, aan het werk bent of gewoon een manier zoekt om je benen lichter en energieker te laten voelen. Dus waarom zou je deze zomer geen compressiekousen van Sockwell proberen?

Shop compressiekousen

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen