Wat maakt merinowol duurzaam?

Wat maakt merinowol duurzaam?

02 juli, 2024

Qua comfort en prestaties zijn merinowollen sokken gemaakt van het beste sokkengaren dat er is. Maar wat maakt wol een duurzamere optie?

Qua comfort en prestaties zijn merinowol sokken gemaakt van het beste sokkengaren dat er is. Maar wat maakt dit materiaal zo'n duurzame optie?

Lees verder en ontdek alles over de milieuvriendelijke voordelen van sokken die gemaakt zijn van wol. Ontdek bovendien waarom jij ook zou moeten kiezen voor een duurzaam sokkenmerk zoals Sockwell.

 1. Wol is een natuurlijk, hernieuwbaar materiaal
  Net als haar groeit schapenwol steeds terug - en dat gebeurt vrij snel. Zolang er gras is om op te grazen, zullen schapen elk jaar een nieuwe vacht produceren.

  De schapen ondervinden geen pijn en letsel tijdens het scheerproces. En wist je dat slechts één schapenvacht ongeveer 60 sokken kan opleveren? Dat levert jaar na jaar een hele collectie duurzame wollen sokken op van slechts één schaap.

 2. Wol is biologisch afbreekbaar
  Hoewel een paar hoogwaardige merinowollen sokken jarenlang mee kan gaan, zal deze op een gegeven moment het einde van zijn levensduur bereiken. In tegenstelling tot synthetische sokken die gemaakt zijn van plastics, bevatten wollen sokken een milieuvriendelijk materiaal dat op natuurlijke wijze afbreekt.

  Dit gebeurt omdat de wol-eiwitten waaruit ze zijn samengesteld gemakkelijk door micro-organismen in de natuur kunnen worden verwerkt, waardoor voedingsstoffen weer in het milieu terechtkomen. Dit betekent natuurlijk niet dat je je kapotte wollen sokken in de natuur moet achterlaten.

  "Een van de beste eigenschappen van wol als duurzaam materiaal is de biologische afbreekbaarheid", aldus de International Wool Textile Organization. "Wolproducten zullen na zes maanden in de grond vrijwel volledige afgebroken worden."

 3. Merinowol is een stevige, hoogwaardige vezel
  Milieuvriendelijke wollen sokken zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je levensstijl, nu en in de toekomst.

  Merinowol, afkomstig van het merinoschaapras, staat bekend om zijn superieure comfort en temperatuurregulerende eigenschappen. Het functioneert als een hoogwaardig materiaal dat ideaal is voor alle situaties, van alledaagse enkelsokken en sneakersokken tot compressiekousen of diabetessokken voor gevoelige voeten.

 4. Wol hoeft niet na een keer dragen te worden gewassen
  Merinowol biedt ongeëvenaarde vochtopname, superieur ademend vermogen en geavanceerde geurbestrijding. Het voordeel voor jou en de planeet is dat je je wollen sokken niet elke keer hoeft te wassen. Je kunt ze met een gerust gevoel 2 of 3 keer dragen, zonder ze tussendoor in de wasmachine te stoppen.

  Sokken van wol zijn bovendien heel makkelijk aan de lucht te drogen en verliezen hun zachtheid niet. Het resultaat is minder energie- en waterverbruik.

 5. Sokken met een kleinere ecologische voetafdruk
  Sockwell sokken worden geproduceerd in Amerika. Ook de wol die wordt gebruikt voor de sokken is afkomstig van Amerikaanse boeren en de wol komt via een verantwoorde toeleveringsketen bij de fabriek terecht. Het samenwerken met lokale partners bij elke stap - van het spinnen, verven tot breien - resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk gedurende het hele productieproces.

  Oké, even eerlijk. We moeten de sokken vanuit Amerika dus in Europa krijgen. Om ook hier de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, wordt het aantal verschepingen zo laag mogelijk gehouden. Dit heeft als nadeel als een bepaald populair artikel rakt uitverkocht, het enige tijd kan duren voordat deze weer op voorraad is.

Koop vandaag nog onze duurzame sokken met een hoog percentage wol. Een andere duurzame grondstof waar we onze sokken mee verrijken is bamboe. Ook dit materiaal heeft, vooral in combinatie met merinowol, veel voordelen om het draagcomfort van onze sokken te verhogen. Als je Sockwell sokken draagt, zet je een bewuste stap in de goede richting met een duurzamer en ethisch product. Elk paar dat je kiest van een milieubewust wollen sokkenmerk zoals Sockwell, gaat langer mee en gebruikt minder hulpbronnen in vergelijking met synthetische alternatieven van lage kwaliteit. Je kiest bovendien voor veel extra comfort! Ontdek onze collectie en bestel vandaag nog!

Shop nu