FAQ - Compressiekousen heren - collectiepagina

Waarom compressiekousen voor mannen kopen?

Compressiekousen voor heren, niet te verwarren met medische steunkousen die worden aangemeten, zijn een perfect alternatief voor normale sokken. De compressiekousen worden ook wel steunkousen genoemd en zijn geschikt voor iedereen. Ze zorgen voor wat extra ondersteuning bij al jouw dagelijkse activiteiten. Ze zijn verkrijgbaar in drukklasse 1 met een lichte vorm van compressie en drukklasse 2 met wat steviger compressie.

De compressie kousen zorgen ervoor dat het bloed makkelijker vanuit de voeten en onderbenen terug naar het hart kan stromen. Ze helpen de bloedvaten om het bloed omhoog te pompen, tegen de zwaartekracht in. Afvalstoffen en overtollig vocht worden sneller afgevoerd. Dankzij de verbeterde bloedcirculatie door compressiekousen dragen, heb je minder snel last van vermoeide benen of pijnlijke benen, dikke enkels en verklein je de kans op onder andere spataderen of zelfs trombose tijdens een lange reis met het vliegtuig.

Helpen compressie kousen heren bij het sporten?

Compressiekousen heren helpen je beter presteren bij hardlopen en andere sporten. De kousen met compressie zorgen voor een betere circulatie van de doorbloeding in de benen en voorkomen vochtophoping. Hiermee worden afvalstoffen sneller afgevoerd en worden de beenspieren sneller voorzien van nieuw, zuurstofrijk bloed. Tijdens de training heb je minder snel last van verzuring, vermoeide benen en vermoeide voeten. Tevens ervaar je net even wat meer stabiliteit door de druk die de sok uitoefent. Wil je hier mee over lezen, bekijk dan eens onze blog over Sport & Compressie.

Vooral onder hardlopers zijn compressiesokken al populair, mede omdat ze blessures voorkomen. Denk hierbij aan onder andere shin splints, een veel voorkomende blessure bij hardlopers. Bij hardlopen zorgen de compressiekousen ervoor dat de kuitspieren minder de neiging hebben heen en weer te schudden. Dit komt door de druk die de kousen uitoefenen op de onderbenen. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat de pompfunctie van de spieren in de kuit worden gestimuleerd. Bloed wordt sneller vanuit de benen terug naar het hart gepompt, waarbij afvalstoffen worden meegevoerd. Echter zijn compressiesokken heren niet alleen aan te raden bij hardlopen, maar hebben de 'steunkousen' ook voordelen bij wandelen en vele andere sporten.

Wij raden aan om de kousen ook nog een tijdje te dragen ná het sporten. De compressie in de kous zorgt voor sneller herstel, waardoor je minder last hebt van spierpijn.

Verschillende compressiekousen voor mannen

Bij Sockwell vind je een breed assortiment met verschillende compressie sokken heren. Kies de juiste maat, gewenste compressieklasse, je favoriete kleur sok en verbeter de bloedcirculatie in je benen voor een algeheel vitaler gevoel en energiekere benen. Voordeel ten opzichte van aangemeten steunkousen is dat onze compressiesokken door iedereen gedragen kunnen worden en gemaakt zijn met een unieke materialenmix met onder meer merinowol en bamboe.

Dankzij uitstekende vochtabsorberende en temperatuurregulerende eigenschappen zitten ze heerlijk comfortabel, de hele dag door. Bovendien zijn de materialen antibacterieel, waardoor je voeten én de sokken langdurig fris blijven.

Steunkousen en compressiekousen kunnen lastig aan te krijgen zijn, vooral als je ze voor het eerst gaat dragen. Bekijk onze aantrekinstructies voor hulp bij het aantrekken van compressiekousen heren.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen