FAQ - oedeem - collectiepagina

Hoe ontstaan oedeem benen?

Het ontstaan van oedeem benen kan vele oorzaken hebben. Een van de oorzaken zijn slechter functionerende aderen. De druk in de aderen neemt toe, waardoor er vocht door de aderwand lekt. Dit leidt tot vochtophoping in de voeten, enkels en onderbenen. Ook een trombosebeen kan de aanleiding zijn voor oedeem. Een bloedstolsel in een van de aderen zorgt ervoor dat bloed niet meer goed terugstroomt naar het hart. Verdere oorzaken kunnen zijn een verminderde pompfunctie van het hart of lever- en nieraandoeningen. Daarom is altijd aan te raden om contact op te nemen met je huisarts, mocht je (ineens) vaak last hebben van oedeem benen.

Helpen steunkousen bij oedeem benen?

Steunkousen dragen bij oedeem benen helpt om de pompfunctie van de aderen in de voeten en benen om de bloedcirculatie optimaal te houden en vocht sneller af te voeren. Het been wordt door de compressie iets samengeknepen, wat een opwaartse druk realiseert. Het bloed en vocht krijgen hierdoor minder kans om in de aderen en het omliggende lymfeweefsel te blijven hangen. Steunkousen zijn hiermee een van de meest effectieve middelen om oedeem benen tegen te gaan. Sockwell kousen zijn voorzien van klasse 1 (15-20 mmHg) of klasse 2 (20-30 mmHg) compressie en kunnen veilig door iedereen gedragen worden. Ga je voor het eerst compressiekousen dragen, dan raden we aan om met klasse 1 te beginnen. Mocht je niet voldoende ondersteuning ervaren, of dunne kuiten hebben, dan kun je overgaan op klasse 2.

Waarom kiezen voor Sockwell steunkousen bij oedeem benen?

Sockwell sokken zijn unieke wonderen van breitechniek en duurzaam vervaardigd van onder meer de fijnste merinowol, bamboe en stretch nylon. Ze hebben een geweldig draagcomfort en sluiten perfect aan om de voeten en benen. De unieke combinatie van merinowol en bamboe is antibacterieel, houdt de voeten droog, geurvrij en biedt het hele jaar door een aangenaam voetklimaat. De beste prijs-/kwaliteitverhouding maakt Sockwell steunkousen daarom een favoriet voor velen. Ervaar het zelf!

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen