Sokken voor professionals

Sokken voor professionals

08 maart, 2021

Veel beroepen vragen heel wat van onze voeten en benen, waar bij andere beroepen de voeten en benen juist weinig beweging krijgen. Met de kantoorbanen van tegenwoordig brengen we veel tijd door achter de computer. Voldoende beweging tussendoor schiet er echter nog wel eens bij in door ons drukke bestaan. Tijdens de pauze een rondje lopen is zeker aan te raden om even een frisse neus te halen en weer in beweging te komen, maar ook dit schiet er vaak bij in voor veel medewerkers.

Goede werksokken kopen?

  1. Compressiekousen verpleegkundige
  2. Compressiekousen cabin attendants
  3. Compressiekousen horecapersoneel
  4. Compressiekousen magazijnmedewerkers
  5. Compressiekousen staand beroep
  6. Compressiekousen zittend beroep
  7. Warme sokken voor op de bouw

Naast zittende beroepen zoals met een kantoorbaan zijn er nog talloze andere beroepen waarbij er juist veel wordt gestaan en gelopen. Denk hierbij aan beroepen in de bouw, verpleegkundigen en ander zorgpersoneel, horeca personeel, logistiek medewerkers zoals in het magazijn en cabinepersoneel in het vliegtuig. Of we het nu hebben over te weinig beweging van de benen met een kantoorbaan of beroepen die juist veel vragen van de voeten en benen, compressiekousen hebben veel voordelen. Compressiekousen, vaak ook wel steunkousen genoemd, zijn dan ook zeker inzetbaar als goede werksokken. De compressie in de sokken zorgt ervoor dat de bloedcirculatie zo optimaal mogelijk blijft. Daarbij zijn onze Sockwell sokken vervaardigd van een hoogwaardige en natuurlijke materialenmix om de temperatuur op pijl te houden en zweetvoeten en blaren te voorkomen. In deze blog leggen we je uit waarom goede werksokken kopen veel voordelen kan hebben voor de verschillende beroepen. We lichten hier slechts enkele beroepen uit waarvoor de sokken veel voordelen bieden, want de lijst had nog veel langer kunnen zijn. Sockwell klasse 1 en klasse 2 compressiekousen zijn geschikt voor iedereen en kunnen zonder tussenkomst van een arts of specialist online besteld worden en door iedereen zonder problemen dagelijks gedragen worden.

Compressiekousen verpleegkundigen

Als er één beroepsgroep is die profijt zal ondervinden van compressiekousen, dan zijn het wel verpleegkundigen. Verpleegkundigen maken lange dagen en die worden grotendeels staand en lopend doorgebracht. Aan het einde van de werkdag kunnen de benen en voeten dan ook vermoeid aanvoelen. Naast het dragen van gemakkelijke schoenen, dragen sokken met compressie bij aan het verminderen van klachten en een optimaal draagcomfort.

Door het vele staan en lopen heeft het bloed een beetje de neiging om in de onderste ledematen te blijven hangen. Lees meer hierover in onze blog over Circulatie & Compressie. Om de bloedcirculatie naar het hart te stimuleren kan er gekozen worden om compressiekousen te dragen. Ze verbeteren de bloedcirculatie en dit verkleint of voorkomt de klachten van vermoeide benen en opgezette voeten of onderbenen door vochtophoping.

Andere voordelen van compressiekousen dragen zijn een verminderde kans op zweetvoeten en blaren. Alle sokken van Sockwell zijn vervaardig uit een unieke mix van Cashmerinowol® en bamboevezels. Deze antibacteriële materialen zorgen voor een natuurlijke temperatuurregulering en optimale vochtopname. Dit betekent aan het einde van de werkdag dus geen stinkende voeten meer. En doordat onze sokken niet gaan wrijven en de voeten droog houden, is de kans op blaren aanzienlijk kleiner. Een iets dikker gebreid voetkussen zorgt voor extra draagcomfort en wat extra demping van de voet bij iedere stap die gezet wordt.

Compressiekousen cabin attendants

Zoals we in onze blog over vliegtuigsokken al hebben uitgelegd, hebben sokken met compressie veel voordelen tijdens het vliegen, met name op lange afstandsvluchten. Maar de sokken zijn niet alleen ideaal voor de passagiers die lang in een krappe houding moeten zitten, ook het cabinepersoneel die tijdens de vlucht juist veel op de been is, heeft er veel baat bij. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als voor verpleegkundigen, maar waarbij de cabinedruk in het vliegtuig de klachten nog iets versneld en verergert doordat de luchtdruk in het vliegtuig altijd lager ligt dan op zeeniveau. De luchtdruk in de cabine is vergelijkbaar met die van het niveau op 2.400 meter hoogte in de bergen. Het zuurstofgehalte is gelijk als op zeeniveau, alleen door de lagere luchtdruk adem je elke keer minder zuurstof in dan op de grond.

Echter is het voor stewardessen natuurlijk niet altijd mogelijk om steunkousen te dragen tijdens het werk, gezien de kledingvoorschriften. De sokken mogen immers niet zichtbaar gedragen worden en bij de meeste uniformen voor (vrouwelijke) cabin attendants is dit gewoonweg onmogelijk. Maar bij vliegmaatschappijen waar de kledingvoorschriften het toelaten – of beter gezegd – waar het mogelijk is de sokken onder het uniform te dragen, zonder dat ze te zien zijn, is het zeker een overweging waard om dan ook compressiekousen te dragen.

Compressiekousen horecapersoneel

Horecapersoneel maakt vaak lange dagen, en de dagen worden ook grotendeels staand en lopend doorgebracht. Voeten en benen krijgen het gedurende de dag dus best zwaar. Enige verlichting begint al bij goed schoeisel, al is dit in de zomermaanden voor de bediening nog wel eens lastig om dezelfde redenen als bij cabinepersoneel in het vliegtuig. Er wordt immers verwacht er representatief bij te lopen. Maar de eisen zijn veelal minder streng dan hoog in de lucht. Bij Sockwell hebben we een ruim assortiment compressiekousen die zeker gezien mogen worden. Ze zijn verkrijgbaar in een ruime variatie aan kleuren en prints. Zo kunnen toch de voordelen ervaren worden van compressiekousen/steunkousen, maar zonder er niet representatief bij te lopen. Voor het keukenpersoneel is deze “drempel” er niet.

Een baan als (chef-)kok is een aanslag voor het gestel. Zij brengen lange dagen door in de warme en drukke keuken, grotendeels staand en lopend op harde ondergronden. Na een lange werkdag helpen zelfs de meest comfortabele schoenen niet meer om de pijn te verzachten. De vermoeidheid slaat toe en de voeten en benen gaan opzwellen en zwaar aanvoelen. Schoenen gaan knellen en de bloedvaten hebben moeite het bloed terug te sturen naar het hart. Redenen genoeg dus om compressiekousen te dragen, om een goede bijdrage te leveren aan verlichting van deze problemen tijdens de lange dagen in de keuken. En de unieke materialenmix van onze Sockwell sokken helpen ook nog eens de voeten op een aangename temperatuur te houden en vervelende blaren te voorkomen.

Compressiekousen horeca

Compressiekousen magazijnmedewerkers

Veel magazijnmedewerkers maken dagelijks de nodige meters. Daarbij wordt er ook nog veel gestaan. Resultaat is dat bloed zich een beetje gaat verzamelen in de voeten en benen, evenals vocht. Resultaat is opgezette benen en/of voeten en een vermoeid gevoel in de benen. Door de compressie in de sokken wordt een optimale bloedcirculatie bevordert en wordt voorkomen dat het vocht zich gaat ophopen. Door goede werksokken te dragen, zoals onze Sockwell compressiekousen, worden irritaties van knellende schoenen en vermoeide benen voorkomen.

Compressiekousen staand beroep

Na een lange staan kunnen de benen en voeten vermoeid of zelfs pijnlijk aan gaan voelen. Net zoals geldt voor onder meer de magazijnmedewerkers en horecapersoneel zijn er nog meer beroepen waarbij er langdurig wordt gestaan. Ook voor deze beroepsgroepen geldt dat compressiekousen dragen tijdens het werk verlichting bieden. Staande beroepen als kappers, tandartsen, monteurs, fabrieksmedewerkers en zo kunnen we nog wel even doorgaan, staan vaak lang stil waarbij het bloed en vocht naar beneden zakken. De steunkousen hebben tevens dezelfde voordelen, of zelfs nog meer voor beroepen waarbij naast staan ook veel wordt gelopen. Doordat alle Sockwell compressiekousen naadloos zijn en zeer goede vochtabsorberende eigenschappen hebben, voorkomen ze het ontstaan van blaren, voetschimmels en andere problemen die ontstaan bij klamme voeten.

Compressiekousen zittend beroep

Tijdens lang stilzitten is het heel belangrijk om de bloedcirculatie te stimuleren. Zoals in de inleiding al kort benoemd, bieden compressiekousen dan ook verlichting voor mensen met een kantoorbaan of andere banen waarbij er veel wordt gezeten. Ook bij lang stilzitten heeft het bloed op gegeven moment meer moeite om weer teruggepompt te worden richting het hart en blijft het vocht zich ophopen. Door de druk die de compressie uitoefent op de benen wordt het bloed- en lymfestelsel een handje geholpen omhoog gestuwd te worden. De compressie in Sockwell compressiekousen is verdeeld in vier zones, waarbij de druk vanaf de enkels wordt afgebouwd voor een zo optimaal mogelijke ondersteuning.

Warme sokken voor op de bouw

Voor mensen die in de bouw werkzaam zijn bieden onze heerlijk warme Sockwell “thermosokken” in de winter uitkomst om de voeten zo lang mogelijk aangenaam warm te houden. Dit is te danken aan de unieke combinatie van materialen als bamboe en/of merinowol en alpacawol. De unieke materialenmix werkt temperatuur regulerend en vocht absorberend. Dit zorgt ervoor dat de voeten langer aangenaam op temperatuur blijven tijdens de werkdagen in de kou. Door de goede vochtabsorberende eigenschappen worden zweetvoeten voorkomen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, zweetvoeten zorgen er juist voor dat de voeten nog sneller afkoelen, doordat zweet als een soort airconditioning werkt voor het menselijk lichaam. Wie verkeerde sokken draagt, zoals synthetische exemplaren, krijgt dus veel eerder last van koude voeten. Vaak zijn het de hele goedkope sokken, die zijn gemaakt van synthetische materialen. Na het aantrekken voelen ze op het eerste moment juist lekker warm aan, maar het zijn vooral synthetische sokken die snel zweetvoeten veroorzaken door het ontbreken van ademende én vochtabsorberende eigenschappen. Gevolg is dat de voeten dus extra snel afkoelen. Ook komt het veel voor dat goedkope sokken zijn gemaakt van katoen. Ondanks dat ze in lichte mate vochtabsorberend zijn, houden ze het vocht heel lang vast en hebben ze niet de eigenschap om voeten zo lang mogelijk aangenaam warm te houden. Daarbij vinden veel bouwvakkers ze te dun om te dragen in werkschoenen. Vaak wordt er dan gekozen voor de oude vertrouwende geitenwollen sokken.

Het voordeel ten opzichte van de geitenwollen sokken is dat Sockwell sokken de huid niet irriteren door de zeer fijne wolvezels van slecht 19,5 micron doorsnee. Dit is veel dunner dan bij normale wollen sokken en zo dun, dan de huid de vezels niet kan voelen. Voor mensen die tijdens koude winterdagen in de koude buitenlucht moeten werken, maar last hebben van irritaties door de vertrouwde geitenwollen sokken, zullen zeker eens de sokken van Sockwell moeten proberen. Nog een voordeel is dat we een ruime collectie sokken met compressie in het assortiment hebben. Deze sokken optimaliseren de bloedsomloop, waardoor het lichaam langer warm blijft. Door koude omstandigheden wordt de doorbloeding vertraagd en trekken de bloedvaten in de huid op een natuurlijke wijze samen. Zo ontsnapt er zo min mogelijk warmte. Bij sommige mensen is deze samentrekking echter zo sterk, dat het juist de doorbloeding van de voet sterk vermindert.

Wie graag wat dikkere sokken draagt, die kan kiezen voor de wandelsokken (met compressie) of diabetes vriendelijke sokken (zonder compressie). Natuurlijk zorgen deze sokken ook voor heerlijk warm voeten voor boeren, tuinders, wegenbouwers en andere beroepsgroepen in de buitenlucht.