Thermosokken

Thermosokken

Op zoek naar “nooit meer koude voeten sokken”? Lees dan gauw verder! We leggen hier uit waaraan goede warme sokken voor koude voeten aan moeten voldoen. Het worden vaak ook wel thermosokken genoemd. Thermosokken zijn speciale sokken voor koude voeten. Dankzij de eigenschappen van de sokken van Sockwell kunnen we de modellen in ons assortiment ook gerust thermosokken noemen. Ze zijn heerlijk om te dragen tijdens de koude wintermaanden, de periode van het jaar dat veel mensen vaak last hebben van koude voeten. Echter zijn er ook mensen die het hele jaar door regelmatig last hebben van koude voeten. Een derde van de vrouwen heeft zelfs bijna altijd last van dit probleem.

  1. Thermosokken voor droge en heerlijk warme voeten
  2. Koude zweetvoeten voorkomen
  3. Helpt compressie bij koude voeten?
  4. Geen kriebels dankzij de fijnste merinowol
  5. Diverse thermo sokken en kniekousen

Thermosokken voor droge en heerlijk warme voeten

In de winter helpt het vaak al wel als we de verwarming aanzetten om het behaaglijk warm te krijgen in huis. Tenzij er vloerverwarming is, is dit lang niet altijd voldoende voor heerlijk warme voeten in huis, laat staan in de maanden dat het net niet koud genoeg is buiten dat de verwarming in huis aanslaat, zoals in het vroege voorjaar of najaar. De standaard katoenen sok geeft dan lang niet altijd genoeg warmte voor de voet. Naast pantoffels zijn thermosokken dan dé oplossing voor koude voeten. Nooit meer koude voeten kunnen we niet garanderen, maar je zult zeker veel minder vaak koude voeten ervaren.

Bij Sockwell vind je een ruim assortiment “thermosokken”. Het zijn geen ondersokken om te dragen onder normale sokken, maar sokken en kniekousen met zeer goede thermoregulerende eigenschappen met dank aan het gebruik van natuurlijke materialen als merinowol, alpacawol en bamboe. Dankzij deze unieke mix aan garens blijven de voeten droog, omdat ze een zeer goed absorberend vermogen hebben. Daarbij zorgen ze ervoor dat het vocht heel snel verdampt door je eigen lichaamswarmte. Samen met de zeer goede thermoregulerende eigenschappen zorgen ze er zo voor dat de voeten altijd aangenaam aanvoelen. Het zijn dus niet alleen warme sokken bij koude voeten, maar ze hebben ook een verkoelend effect bij warmer weer in de zomermaanden.

Koude zweetvoeten voorkomen

Het zijn vaak zweetvoeten die zorgen voor koude voeten, hoe tegenstrijdig het wellicht ook klinkt. Zweet fungeert immers als natuurlijke airconditioning van het menselijk lichaam. Doordat de voeten vochtig zijn, trekken ze eerder kou aan en dit resulteert weer in het onaangename gevoel van koude voeten. Daarom zijn sokken die snel vocht absorberen en afvoeren (laten verdampen) en op deze manier de voeten droog houden een zeer belangrijke eigenschap van thermosokken.

De zeer goede thermoregulerende- en vochtabsorberende eigenschappen van Sockwell sokken voorkomen dus zweetvoeten om het onaangename gevoel van koude voeten tegen te gaan.

Helpt compressie bij koude voeten?

Afhankelijk van het type sok in ons assortiment, zijn de sokken van Sockwell voorzien van compressie. De compressie in de thermosok draagt bij aan een optimale bloedcirculatie, ook naar de voet en tenen toe. Juist bij koud weer wordt de doorbloeding trager. Door de koude temperaturen trekken bloedvaatjes in de huid samen om zo op natuurlijke wijze te zorgen dat er zo min mogelijk warmte aan het lichaam ontsnapt. Echter is deze samentrekking bij sommigen zo sterk, dat het de doorbloeding naar de voeten toe sterk verminderd. Dit heeft weer als gevolg dat de voeten sneller koud aanvoelen. Compressie in de sokken draagt dus bij aan het warm houden van de voeten en tenen.

Geen kriebels door de fijnste merino wol

Noorse sokken of geitenwollen sokken zorgen toch ook voor heerlijk warme voeten? Dat klopt! Maar veel mensen krijgen last van jeuk of andere huidirritaties op het moment dat de huid in aanraking komt met wol. De thermo sokken van Sockwell zijn opgebouwd uit een mix van meerdere materialen, ze zijn dus niet volledig van wol. Tevens is de wol die gebruikt wordt enkel van de fijnste kwaliteit. Sockwell maakt namelijk gebruik van de binnenvacht van de Rambouillet Merino schapen. De vezels hiervan zijn zo fijn (∅ 19,5 micron), dat de huid deze niet kan voelen en de wol dus ook niet kan gaan kriebelen.

Diverse thermo sokken en kniekousen

Welk type thermosok je moet kiezen hangt af van de situatie waarin ze gedragen gaan worden. Is het thuis op de bank of tijdens het slapen? Dan zijn de Big Easy dames of Big Easy heren een aanrader. Het zijn heerlijke dikke en naadloze sokken, speciaal ontwikkelt voor mensen met gevoelige voeten. Ze zijn extra losjes gebreid en bestaan voor 42% uit de fijnste merinowol en voor 42% uit bamboevezels. Deze materialenmix houdt de voeten droog en heerlijk warm. Het is dus dé perfecte thermosok voor thuis, die natuurlijk ook buiten de deur gedragen kan worden.

De compressiekousen zijn geschikt voor bijna iedereen en alledaags gebruik, maar niet geschikt voor mensen met erg gevoelige voeten of onderbenen. Ook voor wie op zoek is naar thermosokken voor in bed kan beter kiezen voor de Big Easy. Verder zijn al onze klasse 1 compressiekousen perfect te gebruiken voor wie op zoek is naar thermosokken thuis, voor op het werk, tijdens de zwangerschap, voor op reis, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Deze modellen bestaan voor ca. 30% uit merinowol en voor ca. 30% uit bamboevezels. Ook tijdens het sporten, het maken van wandeltochten of tijdens het skiën en schaatsen kunnen ze gedragen worden, maar we raden aan om dan te kiezen voor de speciale sportsokken, wandelsokken of skisokken. Allen voorzien van uitstekende thermo regulerende en vochtabsorberende eigenschappen.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen