thermosokken

Thermosokken

06 december, 2020

Op zoek naar thermosokken, oftewel "nooit meer koude voeten sokken"? Lees dan gauw verder! Thermosokken zijn ideaal als je steeds koude voeten hebt, ook al staat de verwarming aan om het behaaglijk warm te krijgen in huis. Of misschien slaat de verwarming nog niet aan terwijl je voeten wel koud aanvoelen. Om te voorkomen dat je dan extra gas moet verstoken, kies je voor thermosokken. In dit geval zijn ze dus een alternatief voor pantoffels. Thermosokken zijn echter ook ideaal als je op een koude winterdag de deur uitgaat. Je wilt dan voorkomen dat je koude tenen krijgt.

  1. Sockwell sokken voor koude voeten?
  2. Wat zijn thermosokken?
  3. Wat zijn de beste thermosokken?
  4. Koude zweetvoeten voorkomen?
  5. Helpt compressie bij koude voeten?
  6. Gaat de wol niet kriebelen?
  7. Welke sokken van Sockwell zijn geschikt als thermosokken?
heerlijk warme thermosokken

Sockwell sokken voor koude voeten?

Hoewel Sockwell met name bekend staat om lifestyle compressiekousen, zijn onze sokken dankzij de fijne eigenschappen ook uitermate geschikt als thermosokken. Ze zijn heerlijk om te dragen, het hele jaar door, maar in de koude wintermaanden nog veel fijner. Het is de periode van het jaar dat bijna iedereen wel eens last heeft van koude voeten. Echter zijn er ook mensen die het hele jaar door last hebben van koude voeten. Een derde van de vrouwen heeft zelfs bijna altijd last van dit probleem.

Wat zijn thermosokken?

Zoals de naam al aangeeft, zijn thermosokken gemaakt om je voeten warm te houden. De naam is afgeleid van het woord thermisch.

Volgens de Van Dale betekent thermisch 1. Wat de warmte betreft, 2. Door middel van warmte.

Thermische sokken, beter bekend als thermosokken, bieden optimaal comfort en helpen voorkomen dat je koude voeten krijgt. Om dit te bewerkstelligen zijn de sokken veelal gemaakt van specifieke materialen en dan met name van wol. De bekendste wolsoorten voor sokken tegen koude voeten zijn merinowol of alpacawol. We leggen verderop in de blog uit waarom wol het beste materiaal is.

Thermosokken bieden optimaal comfort en zijn voor thuisgebruik, naast pantoffels, dé oplossing voor koude voeten. Nooit meer koude voeten met Sockwell kunnen we nooit garanderen, maar je zult er zeker veel minder minder last van hebben.

Voorkom koude voeten met Sockwell

Wat zijn de beste thermosokken?

Zoals hierboven al kort verteld zijn thermosokken vaak gemaakt van wol. De reden hiervoor is dat wol zo’n buitengewoon product is voor sokken vanwege de bijzonder goede en natuurlijke eigenschappen. Wol is zeer goed in het absorberen van vocht, ademend en heeft een uitstekende thermo regulerende werking. Daarnaast is wol ook een zelfreinigend materiaal en hiermee blijven de sokken en je voeten vrij van geurtjes (zweet) en is er minder kans op het krijgen van voetschimmels en dergelijke.

Alle Sockwell sokken zijn gemaakt met merinowol en de wandelsokken tevens met alpacawol. Door de geweldige isolerende werking van de wol worden je voeten dus aangenaam op temperatuur gehouden. En net zo goed dat de sokken je voeten warm houden, blijven ze ook aangenaam aanvoelen als het juist warm is, zoals in zomer. Maar dit terzijde.

Om je voeten warm te houden is echter meer nodig dan alleen een goede thermoregulatie. Goede sokken tegen koude voeten houden ze ook droog, want klamme voeten koelen immers veel sneller af. En hiermee onderscheiden Sockwell sokken zich als goede thermosokken. Naast wol zijn ze ook uitgevoerd met bamboevezels. Dit zorgt ervoor dat ze nog sneller en beter vocht opnemen en vasthouden. Het vastgehouden vocht (zweet) zal vervolgens op geheel natuurlijke wijze verdampen door onze eigen lichaamswarmte. Sockwell helpt dus ook tegen koude voeten als gevolg van zweetvoeten.

Koude zweetvoeten voorkomen?

Wist je al dat juist zweetvoeten vaak zorgen voor koude voeten? Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar als je snapt waarom, dan is het heel logisch. Zweet fungeert immers als natuurlijke airconditioning van het menselijk lichaam. Zo gauw de sokken vochtig zijn door zweetvoeten, dan trekken ze eerder kou aan en dit resulteert weer in het onaangename gevoel van koude voeten. Daarom zijn sokken die ook goed vocht absorberen en afvoeren (laten verdampen) een must bij goede thermosokken. Voeten en sokken die droog blijven koelen nou eenmaal veel minder snel af.

Helpt compressie bij koude voeten?

Een ander veelvoorkomend probleem van koude voeten zijn een verminderde bloedsomloop. De meeste sokken van Sockwell zijn voorzien van compressie. De compressie in de thermosok draagt bij aan een optimale bloedcirculatie, ook naar de voet en tenen toe.

Juist bij koud weer wordt de doorbloeding trager. Door de koude temperaturen trekken bloedvaatjes in de huid samen om zo op een natuurlijke wijze te zorgen dat zo min mogelijk warmte aan het lichaam ontsnapt. Echter is deze samentrekking bij sommigen zo sterk, dat het de doorbloeding naar de voeten toe sterk verminderd. Dit heeft weer als gevolg dat de voeten sneller koud aanvoelen. Compressie in de sokken draagt dus bij aan het warm houden van de voeten en tenen.

Shop compressiekousen

Gaat de wol niet kriebelen?

Noorse sokken of geitenwollen sokken zorgen toch ook voor heerlijk warme voeten? Dat klopt! Maar veel mensen krijgen last van jeuk of andere huidirritaties op het moment dat de huid in aanraking komt met wol. De thermo sokken van Sockwell zijn opgebouwd uit een mix van meerdere materialen, ze zijn dus niet volledig van wol. Tevens is de wol die gebruikt wordt enkel van de fijnste kwaliteit. Sockwell maakt namelijk gebruik van de binnenvacht van de Rambouillet Merino schapen. De vezels hiervan zijn zo fijn (∅ 19,5 micron), dat de huid deze niet kan voelen en de wol dus ook niet kan gaan kriebelen.

Welke sokken van Sockwell zijn geschikt als thermosokken?

Thuis op de bank of tijdens het slapen zijn de huissokken ideaal. Het zijn heerlijke dikke en naadloze sokken met een soepele boord. Ze zijn extra losjes gebreid en bestaan voor ca. 40% uit de fijnste merinowol en ca. 40% uit bamboevezels. Deze materialenmix houdt de voeten droog en heerlijk warm. Het is dus dé perfecte thermosok voor thuis, die natuurlijk ook buiten de deur gedragen kan worden.

De compressiekousen zijn geschikt voor bijna iedereen en alledaags gebruik, maar niet geschikt voor mensen met erg gevoelige voeten of onderbenen. Ook voor wie op zoek is naar thermosokken voor in bed kan beter kiezen voor comfortsokken zonder compressie.

De klasse 1 compressiekousen zijn perfect voor wie op zoek is naar dunne thermo sokken thuis, voor op het werk, onderweg of tijdens de zwangerschap. Deze modellen bestaan voor ca. 30% uit merinowol en voor ca. 30% uit bamboevezels. Voor de rest bestaan ze uit stretch nylon en spandex voor een optimale pasvorm en langere levensduur.

Onze perfecte thermosok!

Tot slot willen we nog de outdoor wandelsokken met compressie toelichten. Dit zijn de perfecte thermosokken als de temperaturen onder het vriespunt zakken en je zoekt warme sokken als je langdurig naar buiten gaat. Vanzelfsprekend zijn het de perfecte wandelsokken voor het hele jaar, maar door het lekkere dikke voetbed, de temperatuur regulerende eigenschappen van zowel de merinowol als alpacawol en compressie zijn het ook perfecte thermosokken. Klaar voor outdoor avontuur, schaatspret op het natuurijs of een winterse ochtend wandeling door met een vers sneeuwdek. Sockwell houdt je voeten warm!

Shop outdoor sokken