FAQ - Compressiekousen dames - collectiepagina

Compressiesokken dames voor dagelijkse ondersteuning

Compressiesokken voor dames zorgen voor een verbeterde bloedcirculatie en wat extra ondersteuning. Ze zijn hiermee een goed alternatief voor normale sokken tijdens al je dagelijkse activiteiten. Ze zijn ideaal tijdens langdurig staan en zitten zoals tijdens het werk, tijdens (vlieg)reizen, tijdens en na het sporten en gedurende een zwangerschap.

Door de druk die ze uitoefenen op de voeten en onderbenen, zorgen de compressiesokken voor een betere doorbloeding, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en wordt vochtophoping voorkomen. Dit zorgt voor minder vermoeide benen en voeten, minder pijnlijke benen en het verkleint de kans op spataderen of trombose.

Waar bloed tijdens lang stilzitten of staan de neiging heeft zich wat op te hopen in de onderste ledematen, helpt de kous het bloed makkelijker terug te keren naar het hart door de aderen in de voeten en benen een handje te helpen.

Waarom compressie kousen dragen tijdens het sporten?

Doordat compressie sokken dames de circulatie helpt verbeteren, zijn het onmisbare producten tijdens en na het sporten. Vooral de hoge kousen tot aan de knie geven je het gevoel van wat extra stabiliteit. De druk die ze uitoefenen op de kuit stimuleert de pompfunctie van de kuitspieren, zodat de bloedsomloop in de voeten en benen wordt verbeterd. De spieren worden sneller voorzien van zuurstofrijkbloed, terwijl afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Je ervaart minder snel last van verzuring in de benen en je hebt minder snel last van vermoeide voeten.

Tijdens het hardlopen zorgen ze er tevens voor dat de kuitspieren minder heen en weer schudden, wat weer blessures helpt voorkomen. Echter niet alleen hardlopers ervaren voordelen van compressie kousen dragen, ook andere sporters hebben er profijt van. De compressie in de sok zorgt ervoor dat je minder snel last hebt van spierpijn, vooral als je ze ook draagt ná het sporten.

Ruime keuze uit verschillende compressiekousen dames

De voornaamste reden om te kiezen voor compressie kousen dames is natuurlijk omdat ze zorgen voor een optimale bloedcirculatie. Maar bij Sockwell zien ze er ook nog eens heel modieus uit. We hebben een ruim assortiment, zodat je kunt kiezen uit verschillende compressie sokken dames. In ons assortiment vind je ze met drukklasse 1 en 2 en zijn ze verkrijgbaar in verschillende hoogtes, kleuren en prints. Kies de juiste maat die past bij je schoenmaat, zodat ze comfortabel zitten en niet afzakken. De maatvoering van onze damessokken is S/M voor schoenmaat 35-38 en M/L voor maat 39-43.

Compressie kniekousen dames met klasse 1 bieden een lichte druk van 15-20 mmHg. Klasse 2 geeft wat meer druk van 20-30 mmHg. Draag je voor het eerst compressiesokken- of kousen, dan kan het zijn dat de sok eerst strak aanvoelt. Dit is normaal en het went naarmate je ze een tijdje draagt. Juist doordat ze wat strak zitten, verminderen ze klachten en helpen ze de bloedcirculatie optimaliseren. Heb hulp nodig bij het aantrekken van de kousen, bekijk dan onze aantrekinstructies.

Hoge kwaliteit compressiekousen dames

As je kiest voor compressie sokken dames van Sockwell, dan kies je voor kwaliteit en maximaal draagcomfort. Dit is te danken aan de unieke materialencombinatie met onder andere merinowol en bamboe. De materialen zijn antibacterieel, vochtabsorberend en temperatuurregulerend. Ze houden je voeten warm in de winter en hebben een verkoelend effect in de zomer. Het werkt een ongeveer vergelijkbaar met een goed geïsoleerd huis. En door het ontbreken van voelbare naden zijn de kousen extra comfortabel en zorgen ze voor minder irritaties. En in combinatie met de vochtabsorberende eigenschappen voorkomt het tevens blaren.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen