Compressiekousen winnen steeds meer terrein

De laatste jaren hebben compressiekousen flink aan populariteit gewonnen. Vooral onder sporters is het een populaire aanvulling van de sportoutfit geworden. Naast een bewezen effectief effect op de prestaties, minder last van zware, vermoeide benen en een versneld herstel, is dit mede te danken aan de designslag die is gemaakt door Sockwell en concullega's.

Het suffige imago van ‘huidkleurige steunkousen’ voor oude mensen en mensen met medische klachten, dat is er inmiddels wel af. Compressiekousen zijn tegenwoordig hip en worden gedragen door alle leeftijdsgroepen. Onder meer Sockwell en Stox zijn ontstaan uit het gedachtegoed dat sokken met compressie ook positieve eigenschappen hebben voor gezonde mensen met een actieve levensstijl. Maar om vitale twintigers, dertigers en veertigers ook aan de compressie sok te krijgen, moest er wel wat aan de designs gedaan worden. Dit heeft geresulteerd in modieuze, sportieve en moderne compressiekousen met hippe prints in stijlvolle kleuren.

Deze opkomst viel samen met de snel opkomende populariteit van Happy Socks. Gezamenlijk allemaal met hetzelfde doel; sokken – compressie of niet - mogen gezien worden. Vandaag de dag zijn het mode-items die niet alleen functioneel zijn, maar ook een accessoire om de outfit te complementeren.

Bewezen effectief

In een artikel op nu.nl, kort voor de Olympische Spelen in Tokyo gepubliceerd, duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in op de effectiviteit van compressiesokken. Samen met specialisten uit verschillende vakgebieden gaat de sportjournalist in op het nut en de bewezen effectiviteit van compressiesokken dragen.

Hoe de werking van de compressie in zijn werk gaat en hiermee een positieve bijdrage levert bij sporters, kun je uitgebreid nalezen in onze blog Sport & Compressie.

Niet alleen effectief voor sporters

Het artikel gaat hoofdzakelijk in op de voordelen van Stox sokken voor sporters. Echter compressiesokken zijn zoveel breder inzetbaar dan alleen voor sporten. De effectiviteit van de compressie op de bloedcirculatie en vochtafvoer, levert ook een positieve bijdrage bij bijvoorbeeld veel beroepsgroepen, reizigers, zwangere vrouwen of bij lichte klachten als rusteloze benen en spataders. Het reduceert de kans op zware, vermoeide benen en pijnlijke voeten. Vooral bij veel staan en lopen of juist langdurig zitten is er veel profijt van compressiekousen dragen.

compressiekousen horeca

Magazijnmedewerkers, kappers, cabin attendants, conducteurs, verpleegkundigen, horecapersoneel, bouwvakkers; het zijn nog maar een paar voorbeelden van beroepen waarbij het dragen van compressiekousen door goede ervaringen aan populariteit toeneemt.

Waarom Sockwell?

Kleurrijke, modieuze en sportieve designs, gecombineerd met de positieve invloed van compressie op de vitaliteit; Sockwell heeft als een van de eersten bewezen dat dit type sok ook voor jongere doelgroepen prima - en zichtbaar - te dragen is. Het suffe imago van een oma sok is eraf. We noemen het bij Sockwell dan ook wel vitaliteitssokken. Klinkt toch meteen een stuk interessanter dan steunkousen, niet? Maar door de toegenomen populariteit is ook het aanbod enorm toegenomen. Waarom dan kiezen voor Sockwell?

Natuurlijke materialenmix

De combinatie van merinowol en bamboe biedt een aangenaam voetklimaat die de voeten droog en op constante temperatuur houdt. De antibacteriële eigenschap voorkomt nare luchtjes van zweetvoeten.

Voor elke gelegenheid een passende sok

Nergens heb je meer keuze uit kleuren en prints dan bij Sockwell. Je vindt bij ons een compressiesok voor elke outfit en elke gelegenheid.

Modieus en hip, Sockwell compressiekousen
Keuze uit meerdere compressieklassen

De een heeft baat bij meer compressie dan de ander. Bij Sockwell heb je keuze uit zowel klasse 1 met matige compressie (15-20 mmHg) als klasse 2 met ferme compressie (20-30 mmHg). Bij alle kousen is de compressie over 4 zones verdeeld. Strakker rondom de voet en enkels, afnemend tot onder de knie.

Innovatieve breitechniek en geen voelbare naden

Flex-zones zorgen voor optimale bewegingsvrijheid en een apart ingebreide 'toe-box' geeft de tenen alle ruimte vrij te bewegen. Een 'Y-heel' voorkomt afzakken onder de voet. Alle aansluitingen zijn zonder voelbare naden om irritaties te voorkomen.

Beste prijs-/kwaliteitverhouding

Voor nog geen 30 euro per paar vind je bij Sockwell een paar compressiekousen gemaakt van de beste materialen en voorzien van alle fijne eigenschappen die een sok kan bieden.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen