FAQ - steunkousen - collectiepagina

Wat is het nut van steunkousen?

Steunkousen kopen is het beste wat je voeten en benen kan overkomen. We zijn misschien een beetje bevooroordeeld, maar we leggen het je graag uit om onze bewering te ondersteunen.

In de medische wereld hebben steunkousen, alsmede compressiekousen, een grote reputatie vanwege de vele voordelen, voor zowel patiënten als voor het hardwerkende zorgpersoneel die de hele dag op hun voeten staan. Als medische professionals al overtuigd zijn, dan is dat al een goede start.

De graduele compressie in de steunkousen masseert zachtjes de spieren, laat vocht sneller uit de voeten en benen afvoeren en het stimuleert de bloedstroom omhoog, terug naar het hart.

Zelfs als je geen medische problemen hebt die vereisen dat je steunkousen draagt, kan het dragen ervan helpen om je dagelijkse welzijn te verbeteren en mogelijke toekomstige problemen als spataderen of trombose te voorkomen.

Veel mensen gaan bijvoorbeeld naar yoga omdat ze rugpijn hebben en de zachte rek- en strekoefeningen helpen om de pijn te verlichten. Echter, yoga is ook zonder rugpijn een fantastische oefening die je lichamelijke gezondheid en welzijn helpt verbeteren. Op dezelfde manier kunnen Sockwell sokken gedragen worden bij dagelijkse activiteiten. Als onderdeel van de dagelijkse outfit kunnen steunkousen helpen vermoeidheid te verlichten en zwellingen te verminderen.

Bepaalde activiteiten zoals langdurig zitten, de hele dag op de been zijn, sporten en zware lichamelijke activiteit kunnen de normale bloedstroom door je benen behoorlijk verstoren. Dit kan resulteren in ongemak, vochtophoping en vermoeidheid in de benen en voeten. Steunkousen helpen deze verstoring te minimaliseren en helpen het ongemak en de vermoeidheid die het kan veroorzaken te voorkomen.

Ze zijn perfect voor een scala aan situaties. Draag ze tijdens het werk, gedurende een zwangerschap of tijdens het reizen. Thuis op de bank zijn het heerlijke comfortsokken. Als onderdeel van de sportoutfit zijn ze een essentieel hulpmiddel om herstel en prestaties te verbeteren. Ze zijn geweldig voor bijvoorbeeld hardlopen en fitness, maar ook voor buitenactiviteiten als wandelen en skiën.

Wat is het verschil tussen steunkousen en compressiekousen?

Als je compressiekousen draagt, dan zal je merken dat de sok wat strakker zit rond de voet en enkel en vervolgens iets minder strak wordt tot aan de knie. Dit is een opzettelijke pasvorm.

De vermindering van de compressie naar boven wordt graduele compressie genoemd. Dit is heel kenmerkend voor compressiekousen. Bij steunkousen is de compressie vaak gelijkmatig verdeeld over de hele sok en ze bieden alleen een lichte mate van druk tot maximaal drukklasse 1.

Echter, steunkousen en compressiekousen worden heel vaak als synoniemen door elkaar gebruikt, waardoor we bij Sockwell ook wel van steunkousen spreken. In de volksmond worden vaak compressiekousen bedoeld als men het heeft over steunkousen en vice versa.

Zowel steunkousen als compressiekousen klasse 1 en klasse 2 kunnen door iedereen gekocht en gedragen worden. Ze zijn met name preventief van aard. Steunkousen laten aanmeten door een specialist is in dit geval niet nodig en je hoeft er niet voor naar de apotheek of thuiszorgwinkel.

Therapeutische elastische kousen kopen, die qua drukverdeling heel erg lijken op compressiekousen, is echter niet mogelijk. Therapeutische elastische kousen (TEK) worden voorgeschreven door de arts of specialist om klachten te verhelpen of na een specifieke behandeling. Ze worden op maat gemaakt met vaak heel gerichte drukpunten die passen bij de specifieke behandeling.

Krijg je van een arts het advies om steunkousen/compressiekousen te dragen, maar hoeven ze niet worden aangemeten en kunnen ze zonder recept worden aangeschaft? Dan kun je terecht bij Sockwell en kun je een keuze maken uit de vele leuke prints en kleurrijke kousen.

Andere namen voor onze compressiekousen zijn naast steunkousen ook wel drukkousen, steunkniekousen of gezondheidssokken. Zelf noemen we ze ook graag vitaliteitssokken.

Welke steunkousen heb ik nodig?

Je hebt keuze uit verschillende soorten steunkousen. Ga je voor de eerste keer steunkousen kopen, dan raden wij over het algemeen aan om te beginnen met klasse 1, voorzien van een lichte mate van compressie.

Zodra je gewend bent geraakt aan steunkousen dragen en wat meer ondersteuning wilt, dan kun je overgaan op klasse 2. Dit advies geldt echter alleen voor als je ze preventief wilt dragen voor je dagelijkse welzijn of lichte klachten ervaart waarvoor steunkousen de oplossing zijn.

Als je specifieke medische problemen hebt, dan adviseren wij om altijd eerst contact op te nemen met je huisarts of zorgverlener voor aanbevelingen gebaseerd op jouw specifieke gezondheidssituatie.

Hoeveel uur per dag moet je steunkousen dragen?

Sockwell steunkousen draag je in een verscheidenheid van omstandigheden. Van werkplek tot marathons, van thuis op de bank na het sporten tot intercontinentale vliegreizen.

Verpleegsters en andere professionals in de gezondheidszorg profiteren van steunkousen tijdens lange dagen op de been zijn. Stewardessen houden ervan om vochtophoping en diep-veneuze trombose (DVT) te voorkomen. Zwangere vrouwen ondervinden verlichting en hebben minder kans op spataderen. Atleten genieten ervan om ze te dragen tijdens het sporten voor energiekere benen en na het sporten voor beter herstel. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden.

Je kunt de steunkousen de hele dag door dragen. Veel verpleegsters, kappers, horeca personeel en chauffeurs dragen hun steunkousen 12 - 16 uur aan een stuk door om vermoeidheid en vochtophoping te helpen verminderen terwijl ze werken. Voor reizigers geldt zelfs dat ze soms meer dan 24 uur worden gedragen gedurende de reis.

Kan je met steunkousen slapen?

Er is momenteel geen medische consensus over de vraag of steunkousen de bloedsomloop verbeteren terwijl je slaapt. Meer onderzoek is nodig en we willen er zeker van zijn dat we de best mogelijke antwoorden geven.

We raden daarom aan om de steunkousen niet te dragen tijdens het slapen. Als je naar bed gaat trek je ze het beste uit.

Bij een bepaalde medische aandoening kun je altijd je arts raadplegen voor een aanbeveling op basis van je specifieke gezondheidssituatie.

Wat gebeurt er als je geen steunkousen draagt?

Dit is een veel voorkomende vraag, maar is meer van toepassing op de aangemeten steunkousen of beter gezegd de therapeutische elastische kousen. Het gaat dus niet om onze Sockwell steun-/compressiekousen.

Een doel van de therapeutische elastische kous is om ervoor te zorgen dat het lymfevocht niet terug kan stromen in het been en hier blijft hangen. Daarnaast worden ze gebruikt na operaties. Ze moeten precies om het been passen en daarom mogen steunkousen alleen worden aangemeten door mensen die hiervoor zijn opgeleid.

Als de cliënt geen steunkousen draagt, dan zullen de benen en enkels dusdanig dik worden, dat de therapeutische elastische kous niet meer past. Er zal dan gezwachteld moeten worden en het kan vervolgens weken duren voordat de aangemeten steunkousen weer gedragen kunnen worden.

Om even terug te komen op de hippe steunkousen van Sockwell, deze worden niet aangemeten en kunnen veilig door iedereen worden gekocht en gedragen. Je kunt ze dus dragen wanneer jij er zelf behoefte aan hebt en wilt profiteren van de voordelen die de compressie in de kousen heeft.

Draag ze gedurende de dag om verlichting te ervaren als je last hebt van klachten waarbij steunkousen nodig zijn.

Veelgestelde vragen?

Hoe weet je of je steunkousen nodig hebt?

Steunkousen kopen is een aanrader voor iedereen die veel tijd zittend of staand doorbrengt voor hun werk, sporters en reizigers. Een betere doorbloeding is een goede zaak voor iedereen. Je draagt ze dan preventief om je benen en voeten zo lang mogelijk vitaal te houden.

Je kunt ook steunkousen kopen als je last hebt van klachten als vochtophoping, spataderen of als je benen vaak dik, vermoeid en/of pijnlijk aanvoelen aan het eind van de dag. Ze zullen dan veel verlichting bieden. Bovendien zijn ze aan te raden bij trombose, lymfoedeem, rusteloze benen en tijdens een zwangerschap.

Hoe vaak mag je steunkousen wassen?

Je hoeft ze niet elke keer te wassen na een dag dragen. Alle Sockwell steunkousen zijn vervaardigd van een natuurlijke, antibacteriële garenmix met merinowol en bamboe. Het zorgt voor zeer goede vochtabsorptie om de voeten droog en vrij van geurtjes te houden. Door een zelfreinigende werking van de wol zullen de sokken langdurig fris blijven en kunnen ze zelfs tot 4 dagen gedragen worden, zonder tussendoor te wassen. Als je ze wilt gaan wassen, gebruik dan een normaal programma op maximaal 30 graden en stop ze niet in de droger.

Hoe hoort een goede steunkous te zitten?

Steunkousen aantrekken vergt even wat oefening. Door de compressie zitten ze vrij strak. Daarom is het belangrijk om de kous te dragen zonder plooien. Zorg ervoor dat deze strak en glad om de voet, enkel en het onderbeen zit en dat de kous goed/recht op zijn plek zit. Het Sockwell logo moet recht boven de tenen vallen, de hak moet goed op zijn plek zitten en het kruisje moet achter, midden op het been vallen.

Waar koop ik goede steunkousen?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn er dus verschillende soorten steunkousen. De medische steunkousen die worden aangemeten kun je niet zomaar overal kopen. Deze krijg je aangemeten. Echter de hippe steunkousen van Sockwell zijn verkrijgbaar voor iedereen. Bekijk hierboven onze volledige collectie.

De prijzen van steunkousen zijn afhankelijk van het merk. Verschillende merken gebruiken verschillende materialen, vaak inclusief katoen of enkel synthetische vezels. Hoewel het vaak goedkope steunkousen zijn, missen ze de voordelen van merinowol en bamboe. Onder de merken met goede steunkousen is Sockwell een van de meest betaalbare merken op de markt. Een ongelofelijke waarde voor een merino wollen sok die compressie combineert met hoogwaardige garens in prachtige stijlen en zonder een voelbare naad.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen